Friday, 30 December 2011

( S.U.P.R.I.S.E )

Rasenye malam ni last untuk entry 2011...Sape suke kejutan cepat kembangkan hidung..eh2..ade yang try kembangkan hidung plak yek. hehe...




Tengs awak sebab sanggup cari jam yang same macam awak. Tak sangka plak jam tangan yang die pakai tu ade untuk yang perempuan so thats y la die berusaha cari n last itula hasilnye...=)


Time terima ok muke nampak macam seposen tapi hakikatnye terase macam nak melompat tapi ape ghupe plak kalau anak dara dok terlonjak macam boruk kan. hehe so..rileks..senyum sesopan yang mungkin n say "tengs yek"...=DD



Monday, 26 December 2011

Family Ku

Hye..


Lame dah rasenye tak balik kampung. Kalau setakat cuti 2 3 hari memang rase macam tak berbaloi je nak balik tapi bile sekarang dah stat cuti study week memang wajibla aku balik =) Takkan la nak stay kat puncak alam tu sesorangkan.


Seronok bile sekali sekala makan same2 dengan familykan..selalu makan dengan kawan2 so bile masing2 ade balik and sekali sekala dapat berkumpul rase meriah plak. Lagi2 sekarang ni cuti aku dah tak same dengan adik aku yang stdy kat uitm segamat tu. time aku cuti die plak x cuti so time study week ni la dapat jumpe die walaupun bile berjumpe asyik nak bergadoh je =.="


Inila ayah saye. jangan takut die tak makan orang die makan nasi =)
(Pak cik Razib)
Inila ibu saye. Lagi cun dari anak =D
(Mak cik Okid)
Ini sah2 la owner punye blog ni. hehe =)
Ok ni adik aku yang no 2..single lagi...eceh..promote plak ^__^
Si manja..adik bongsu..Sara =)
Semuanye bunga-bunga belaka..Kalau ade niat nak mengorat tu boleh la mengurat yang no 2 and no 3..kosong lagi tu. hehe...yang no 1 ? Dah kene book..soryyy..=DD  Hero sorang je dalam family aku sape lagikan pak cik razib kite la. tengok je muke ganas tapi dalam hati ade taman bunga la..haha..tak pe tak lame lagi hero akan bertambah so tak le keseorangan pak cik razib kite nanti T__T

Friday, 16 December 2011

Posto...Posto =)

Tenkiu yek abang posman... heee ~




Barang yang ditunggu sampai jugak akhirnye..Weee...~~ naseb bekla tadi sempat ke pejabat kalau tak alamatnye kene tunggu hari isnin la..huhu..


Ok terasa teruja bile dapat benda yang menjadi kegilaan kite..lagi2 yang bagi tu dari someone yang tersangatla special =)) ape benda ek..hehe..ok pernah nampak lembu merah? belom kan...=D




Hohoho..lembu aku kali ni warne merah seh..^___^ sukeeeeeee2...hehe...tengs kepada si 'dia' sebab menghadiahkan lembu merah membara n handphone tu. bertambah la koleksi lembu-lembu ku. hehe...wink..wink ~


kamera? aiyakk..laen yang nak laen plak yang dibeli nye...^_____^" its ok yang kamera tu next year yek..beli satu2 dulu. huhu =) (cakap macam banyak duit je)

Wednesday, 14 December 2011

Wedding Dye

Selamat Bulan Disember...aiyakkk...first entry untuk bulan disember laaa...huhu..tak lame lagi dah nak masuk bulan baru n tahun baru =)


Bile umur dah makin meningkat ni makin banyak plak dapat jemputan dari kawan2..bukan jemputan rumah terbuka tapi jemputan kawin le..huish...dah nak kawin? bayangkan dulu time sekolah dok men kejar2 tup2 dah lame tak jumpe nak kawin dah plak. hehe..anyway congrate kepada geng2 yang dah bergelar isteri orang yek...


Ahad lepas pergi jemputan kawin dekat maran..ni member time diploma dulu. Alahai sweet pengantinnye dah macam ala2 korea memey padan la dengan kawan aku tu..=) Tahniah Dye n suaminye En. Luth..semoga berkekalan hingga ke akhir hayat ^_^


En. Luth n Dye
Ok..aku tak bersedia time ni ! wat ever la . haha

Pengantin steady je tapi kami tak besedia lagi T_T"
Next, turn wani plak..hehe =D
Kawan-kawan OM114 ingat lagi tak miss Law kite ni =) 



Thursday, 24 November 2011

Senyum tak perlu kata apa-apa ;)

Alahai...seronok yang tak terkata "senyum tak perlu kata apa2" ^___^ hari yang ditunggu sampai jugak tapi macam biasala benda yang seronok ni memang cepat je berlalu..kan..kan..Nak tunggu sampai tu rase macam bertahun2 tapi bile dah together rase macam baru je beberapa saat jumpe. lalala...~ =)


Perkara yang pasti dibuat ape lagi karokkkkk..ye karok sampai dah xde suara dari sejam jadi dua jam..hoho...memey la kan..tak pe2 janji puas even suara tak le sesedap mane..lantak laaa...haha..bukan nyanyi kat depan orang ramai pun. kasi hentam saje la...^__^" yang sudi dengar tu terima kasih la yek sebab still suke dengar i nyanyi. haha...=DD


Hari ni dapat pujian dari si 'dia'...fuh tak terkira dengan jari tangan n kaki...berbakul2 dah rasenye...sape la yang rasa tak malu bile dipuji..puas mengontrol rasa malunye tu yek..hehe..pape pun tengs dengan pujian u tu yek..belum pernah ade orang puji lebih dari satu kali dalam sehari..=D


Owh yek...tenkiu so much dengan segala "pembelanjaan" u tu and tenkiu sebab sudi datang dari jauh...^_^


i got new pump shoes ;)


p/s: walau macam mane bentuk, rupe, harga and jenama sesuatu barang tu bile kite terima dari someone yang "special" benda tu automatik akan menjadi lebih berharga...~  pada saye tak perlu mahal2..ape yang penting keihklasan ;)

Wednesday, 23 November 2011

Saturday, 19 November 2011

Miracle

Keajaiban pasti akan berlaku cume kite je yang tak perasan...Tak tau nak cakap macam mane but juz want to says tenkiu so much sebab kembali semula...

Pernah terfikir mustahilnya sesuatu tu nak berlaku tapi ternyata aku silap...silap mengandaikan yang keajaiban tu takkan berlaku...bile dah terjadi seolah2 rase macam mimpi plak...sejauh mane tu aku tak pastila yang penting aku dah mencuba dan buat yang terbaik.

"Pengorbanan or kebodohan" bak kate mat luthfi..kenal? heee~ kenalkan..pada aku ape yang aku buat ni bukan satu benda bodoh walaupun dari mate kasar benda tu nampak tersangatla sia-sia...satu hari nanti aku tau pasti ade orang nak mengata, mengeji, menyumpah, mentertawakan or sekutu dengannye aku langsung tak kesah sebab ni hidup aku..bukan hidup korang so better jage diri masing2 n uruskan hal masing2...takut terkena pade batang hidung sendiri tak pun dekat anak2 korang, tak pun dekat sedara mara, tak pun kene pade adik beradik ko. betul tak ? 

Ape-ape yang berlaku bersebab kalau tak pasti takkan jadi macam tu..tanpe punca takkan ade sebabnye...ingat kalau baek perangai seseorang tu baekla yang die dapat, kalau buruk perangainye jangan salahkan orang laen kalau satu hari nanti die dikecewakan...

Mungkinkah satu hari nanti ape yang aku tunggu ni menjadi realiti? Kalau dah jodoh tak ke mane kan..=) 


Friday, 18 November 2011

Keinginan VS Kemampuan

Ade yang terbaca entry ni tak klik "Keinginan" ... ade 2 benda yang aku nak 1 dah dapat lagi 1 masih berada di alam fantasi..hee...wallet merah dah dapat tinggal kamera je belom..agak2 bile la boleh dapat yek..

Sony nex C3 kamera yang dah lame aku idamkan...Masalah..masalah n masalah...masalah pade harga je...sebagai student kalau nak mengeluarkan duit beribu riban ni rase macam sesak nafas je. hehe...adoi..mahal la plak harganye...even kecik dari DSLR tapi harganye besar lebih kurang DSLR...haih..

Sebab utama yang menggila nak kamera ni sebab...MERAH weyy...tu yang rase excited lebih nak beli..sanggup ni simpan duit nak beli kamera tu. kalau dapat memang puas hati dah...kate ibu sabar..nanti dapatla tu..."nanti" ? bile...? aku ni memang tak penyabar orangnye...^__^" banyak kali dok usha2..kalau usha orang ni aku rase dah dapat dah..haha =DD

COMING SOON...maybe 2011 maybe 2012 maybe 2013...hee ~ banyak sangat maybe..tengok jela nanti

SONY NEX C3  =) 

Wednesday, 16 November 2011

Finally !

Lalalalala ~ Bukan men seronok yek bunyinye tu. hee..of coz la sebab ape yang ditunggu sebelum ni dah dapat. Weee ~ ^__^


Ade bace enrty ni "2 weeks" ? barang yang aku nak beli bertukar menjadi hadiah =) Baru sampai petang tadi...tersenyum lebar je ^___^ Ape benda alah la tu yek sampai 2 minggu nak kene tunggu..hehe..ala..bukan kereta or jet peribadi pun barang tu juz wallet wane merah je der..haih..lame den menunggu tau..penantian tu satu penyeksaan tapi takkan rase terseksa kalau berbaloi =)


TENKIU so much .... =)


Tuesday, 8 November 2011

Alahai adikku ;)

Salam aidiladha...


Rasenye masih tak terlambat kot nak ucapkan...hee~ Seminggu cuti rase macam sekejap je if banyak benda yang kite nak buat tapi terasa lame kalau tak tau nak buat ape or buat benda yang same je..


Macam biase la kalau dah balik rumah ni tugas sebagai kakak mithali pun bermule la..hehe..kalau bahase yang macam tak bes didengari 'bibik'..huish..bibik tu len...tugas seorang kakak ni len..jage adik2 kan..adik2? macam banyak sangat plak ^_^" 


Kalau time kat kampus bolehla nak melaramkan..belit sane belit sini pakai baju macam ni pakai baju macam tu tapi kalau da kat rumah oppsss...sory la der maleh nak pakai bagai macam tu..simple sudah sebab tak sempat kot nak kenyit2 mate ke nak usha2 orang ke..haha (gatai) jalan bawak adik memang macam tu gayenye...shopping pun tak puas...tapi ok gak la..bile barang tak dapat beli so selamat la duit kan..hehe =DD


Walaupun saye garang sara tetap cakap "SAYANG AYON" =)

Wednesday, 2 November 2011

HUJAN OH HUJAN

Hujan oh hujan kenapa engkau turun..bla bla bla...
Hujan yang turun bagaikan mutiara...bla bla bla...


Nak cite pasal hujan je...hee...hujan itu rahmat..iye..so janganla nak merungut-rungut sangat bile hujan yek..bersyukur sikit..heee ~ (dan2 la kan macam la tak de merungut)...huish..bukan nak merungut juz nak meluahkan je..tak dela sejak akhir2 ni kan asyik hujan je so kat sini nak cite yang sebenarnye pump shoes aku hampir2 nak jahanam dah sebab basah...=((


Kalau macam ni la gayenye memang nak cari satu kasut KHAS untuk hari hujan..yela sayangla kan pump shoes yang boleh pakai lame sekejap je dah nak hancus sebab asyik basah je. grrr~


HAAA...BOLEH TAK TIME HUJAN NAK PAKAI KASUT MACAM NI ^__^"


size kasut : 6 


p/s: kepada dermawan diluar sane kalau terasa macam bermurah hati nak sponsor kasut boot macam di atas jangan segan2 PM saye yek..TQ ~ HAHAHA ...

Friday, 28 October 2011

2 Weeks

Pernah tak korang sukekan sesuatu and berusaha nak dapatkan and last2 ade someone nak hadiahkannye as besday gift..pernah tak ? hehe..kalau pernah mesti rase gembira yang teramat sangatkan..seriussss...memang gembira...^^

Sapela yang tak suke kan..bayangkan dah lame kite berhajat nak beli and tunggu punye la lame  disebabkan kehabisan stok and terpakse tunggu yang the latest plak tup2 ade plak orang yang nak hadiahkan..fuhhh...sape yang tak suke kan..senyum memanjang jela...dalam hati ni melonjak2 gembira..^__^

korang2 mesti ade tengok video yang pasal budak kecik ni kan...


haaa....reaksi aku lebih kurang macam budak tu masa ke 1:58...cume aku tak le nangisss...bile dengar je someone tu cakap nak hadiahkan benda tu..haha.. seriously...tergamam..gembira sangat2 sebab tak sangka aku akan dapat benda tu as a besday gift..=)) nanti da dapat aku uplod yek..=DD benda tu akan menjadi sangat bernilai bile kite terima dari someone yang ehemm...^__^" 

p/s: 2 minggu tu terasa lame..sabar2..kenape sampai 2 minggu ? sbb benda tu from US so amik mase yang agak lame la kan...=))

Saturday, 22 October 2011

Takku sangka ^_^

ehemm..hee..tetibe plak idea datangkan..amik kau harini dalam sehari 2 kali aku update belog =))  korang2 kan ade stalker tak blog aku and bace tentang ni "saya ada...korang ada?" =) kalau ade bagusla..hee...


actually niat aku pun memang suke2 nak update belog ni...tapi takku sangka plak after aku update cite tentang SEMINAR MARKETING POWER tu aku tengok ramai plak yang datang menziarahi blog aku and fb aku pun dihujani dengan pelbagai kawan ^__^ pelikkan...segala keraguan dan kemusykilan berlegar2 dekat dalam kepala aku. apekah yang menyebabkan jadi macam tu...(sambil menggaru2 kepala yg memang tak gatal pun) =DD 


rupenye...patutlaaa derr...


fanpage seminar marketing power =)
fanpage alumni atau bakal alumni program dr azizan osman =)


ok..blog aku ade dekat kedua2 fanpage seperti di atas..seronokkan...=) 

dunia student ;)

Bile dah kate student memang tak boleh lari la dari kene buat kuiz, test, assignment, buat presentation, datang kelas, and paling best bile final . seminggu baru masuk memang syiokkk la sebab kelas pun masuk sekejap2 je..minggu perkenalan la katenye..konon2 nye lee...sukenyeee..memang tersenyum lebar je time2 macam tu...^___^


bile dah stat sebulan tu mule la ade je assignment yang kene buat..if ade 7 subjek so faham2 la kan...macam besela bermula la hidup huru hara..nak menghadap testnye lagi..nak menghadap kuiz lagi yang dah ala2 macam final kuiznye...nak menghadap "fesbuk" lagi..erkk..erkk..(no komen) =D memang agak serabut...huhu...


jenis aku kalau buat keje meja tak bersepah memang bukan name cik natasya la yek..haih~ kertas sane sini..segala2 nye la..try jgk nak buat keje tu biar kasi kemas sikit tapi tak boleh la der..haha..yela laen orang laen carenye kan...dari diploma sampai degree hidup memang dengan kertas je...seb bek tengah2 malam tak makan kertas2 tu ^__^" alhamdulillah buat mase sekarang ni tekanan nak buat assignment mahu pun study untuk test masih belum mencapai tahap maksimum..harap2 biarla berterusan sampai akhir sem. tak mo la stress2 ni kan..relax sudah..ecece..belom lagi memang la boleh ckp macam tu..heee..~


kan...bersepah kan..suke tengok mcm ni rase la macam orang tengah belaja. huahuahua
bile jadi student ni kekadang tu terfikir "ish, bestnye kalau dah keje kan. setiap bulan dapat gaji" heee...kalau jadi student ni hari2 duit keluar masuknye langsung la xde.haih~ tapi bile dah keje rase time jadi studentla paling seronokkk...kan..kan..memang seronok pun rase jugak tu..haha..lagi seronok kalau ade duit lebih..macam mane nak ade duit lebih ? fikir2 kan la...aku dah fikir dah..cume belum bertindak je... ^___^


walaupun orang cakap tempat saye study ni ulu...I DONT CARE sbb saya ade..korang ade ?

Sunday, 16 October 2011

saya ada...korang ada ?

Weeee...akhirnya hasrat nak pergi SEMINAR MARKETING POWER dr. azizan osman tercapai jugak akhirnye. ingatkan dah terlepas satu peluang yela last2 minit kawan2 plak tak dapat join. memang kecewa habisla kan..macam2 halangan ade...tapi dengan berkat kesabaran dan kesungguhan aku mencari orang yang sanggup temankan aku akhirnye...berjaye jugak aku ^___^


sampai dekat MITC memang cantik sangat tepat pukul 9..ape lagi kelam kabutla dibuatnye mengisi borang..yela kalau boleh tak nak la masuk bile dah start kan..rugi2..hee...first je sebelum stat program tu kiteorang kene buat senaman. haha...bab tu yang aku suke..kenape ? sebab rase enjoyla..baru ade semangatkan..


pergi sane bukan suke2 der pergi sane nak dapatkan ilmu =)) banyak ilmu yang kite dapat...tinggal nak bertindak je..heee ~






semangat terlebih sehingga berlaku insiden yg sikit memalukan, saye bersama rakan2 yang laen still memakai gelang ni ke kedai makan ^_^"  agak2 la der...
ingat nak bergambar dengan banner tapi tak kesampaian plak. lesap dah kene kemas...^^"
2 pic atas tu bukan aku yg makan yek...tu nak bgtau apela kan da makan x reti nak buang dalam tong sampah. biarkan je atas meja...haih ~
faham ? haha..panjang nak explain. biar aku pendekkan..resultnye menunjukkan aku berada dlm keadaan stress..personaliti aku plak seorang yang boleh membahagia or menceriakan orang tapi kesunyian or kesedihan diri sendiri tak de siapa yang tahu..^_^  bukan aku cakap..akak tu yang cakap ea...=)

Friday, 14 October 2011

Hyperhidrosis

Gud eveningggg...heee ~ harini dengan kerajinan yang ade dalam diri ni aku dah mengambil alih tugas mokcik2 cleanner tengah hari tadi. fuhhh...rasenye macam dah lame tak menyental lantai2 yang dipenuhi dengan daki2 tu. sekali sekala buat seronok gak =)


ok2..berbalik pada tajuk entry aku "hyperhidrosis" ..pernah dengar tak name ni ?? mesti penahkan...sejenis penyakit jugak..penyakit ni tak berbahaya..ye ke ? memandai je kan..tak pe aku assume kan je..heee ~ aku rase aku salah seorang pesakit hyperhidrosis..kenape? haa..sebabnye tapak tangan aku ni rajin bebeno mengeluarkan peluh ^^"


alaa...setakat peluh ape herannye...haish ! sape kate tak de heran..aku heran...tau tak betapa susahnye bile tapak tangan ni asyik berpeluh..nak tau nape?


1. bile nak salam dengan orang mule la gelabah cari kain or tisu nak lap tangan nak kasi orang tak geli. masalah aku ni memang tak retila nak bawak sapu tangan bagai tu..bile jadi mcm ni mulela gelabah..siap ckp "sory tgn basah" 


2. bile pegang kertas...cube bayangkan kertas tu korang simbah dengan air..eh jangan2 over sangat tu..cube korang renjis2 dengan air ape jadi ? haa..mcm tula kalau aku yg pegang..kertas orang lawa2 tapi kertas aku macam...lagi2 kalau dokumen penting2 tu better simpan dalam fail tak payah berangan nak pegang mcm tu je ^_^"


3. bile bawak kereta..penah terlepas stereng sebab tapak tangan berpeluh..bahaye tak ? bahayeeee...


4. bile nerves yang amat sangat..tapi time tu korang nak kene menulis ni mase terhad tapi tangan korang ni da mcm baru lepas basuh tangan..haa..bayangkan seksa tak..nak tak nak lap la kat baju..huh~


5. berangan konon nak pakai kain jenis yang mcm satin..ala kain plain yg licin tu kan..puas nak jage wey..kalau tengah berpeluh jangan la leka. haa..amik kau dpt la cop tapak tangan ko.


6. naek kete kalau nak datang peluhnye mule la letak tangan kat aircond nak kasi kering der...tu pun naseb2..tak boleh handle baru buat macam tu.


7. pegang handphone 1 hal jugak..da try pegang..x yah lame2 and sekali tengok kat skrin handphone..ok basah..


8. kalau buat assignment kan kene menaip..ok tu pun boleh jadi isu..keybord laptop pun bleh basah gak..hurmm...


9. bile pegi jejalan tu kekadang tu rase menyampah plak sebab kene bebaskan tangan ni..haa...alaa..macam si sape tu dalam cite "hantu kak limah balik rumah" dok pusing2 tangan tu..haha..tp aku tak la buat macam tu..lebih kurang je..=DD


10. nak jugak tangan selembut bayi..pakai losyen time dalam kelas jela ok sebab sejukkan.lepas keluar dari kelas..ok sabar jela.


ade jugak fanpage untuk hyperhidrosis..cume belum ramai fan je =)

tangan oh tangan..lalat pun suke tinggalkan kesan ^_^"









Sunday, 9 October 2011

Tak pasal-pasal kan ..

Memang rase geramla kan sebab tetibe boleh plak nak putus..haih ~ banyak kali pakai banyak kali putus...memang kaye la kalau asyik nak beli..ingatkan boleh tahan bertahun2 tapi ni tak sampai setahun lagi der dah buat hal. nampak sangat ganas...^__^"


Keminatan dengan barangan silver ni sejak azali lagi...emas kureng sikit...yang paling lame pakai buat masa sekarang ni rantai..hoho..macam tak pecaye boleh tahan bertahun2..=)
naseb bek la gelang aku ni masih dalam waranty so tak payah kusut2 kepala nak fikir beli yang laen...cume kusut nak menunggu diperbaiki..haish...i ni jenis yang tak sabar..kalau boleh semua benda nak dapat cepat...haha


ok seb bek esok dekat kampus ade perkhidmatan pos so tanpe teragak2 akan ku poskan gelang kesayangan aku ni dekat adik aku..biar die settle kan..janji cepat siap cepat dapat. weee ~ ^___^ 


siap ade VIP CARD tu...jgn men2 der =)

Monday, 3 October 2011

Si Penggemar Merah

Hye u alls ~ 

"Si Penggemar Merah" akula tu...tengok blog pun dah tau kan..sejak bile and entah bile boleh menjadi begitu obses dengan kaler MERAH...takla terlalu obses hingga semuanye nak merah kalau tak merah memang tak nak..ok belum sampai tahap tu lagi ketaksubannye..^__^" dulu time muda2 dulu zaman2 sekolah memang minat gile dengan kaler pink...everything nak pink..ade sikit2 pink pun jadi la..tapi sekarang dah bertukarrrr...gile merah la plak.

semalam belek2 la majalah remaja and tetibe je tersenyum lebar bile nampak ade laman untuk "Dekorasi Buat Si Penggemar Merah" .... ish2...kebetulan la plakkan..=)


Hahaha..tetibe dapat satu idea plak nak mengarut ape dalam blog malam ni...aku pun tergolong dalam penggemar merah and aku pun ade gak kumpul barang merah..tak kirala keperluan diri or sebagainye...=) 

haa..tu die...laptop, baju, pensil box, tabung, towel pun ade, fail pun merah, buku pun merah, tali kad matrix pun merah ^__^"

ni aku tunjuk sikit je...over plak nak tunjuk semua..kire wakilla...hehe...nak tau gak ape ciri2 yang ade kepada si penggemar merah ni..so google2 jumpe plak ni...bukan aku yang mereka-reka cerita tau juz copy n paste je dari google. ade plak kang kate aku ni perasan yang amat..kalau rase macam tu better jangan bace...cepat2la klik pangkah kat atas tu...=_="

MERAH
Selalunya mereka yang mewakili warna merah yang garang ini seorang yang comel dan disayangi ramai. Kamu juga suka disayangi dan menyayangi. Kamu juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda ‘angin satu badan’! Teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan mereka.

Saturday, 1 October 2011

Perlu bersyukur

Kadang-kadang kite lupe nak bersyukur...sentiasa mengeluh dengan ape yang kite ade sekarang ni. itu tak kene ini tak kene...itu tak bestla...itu membosankan la..eh memang macam2 la...erkk..ke aku sorang je yang macam tak bersyukur ^__^"

ye...memang kekadang tu aku lupe nak bersyukur yang aku dikurniakan parents yang begitu prihatin dengan diri aku. adik beradik aku tak la ramai mane..3 orang je..semuanye bunga =)) and aku anak sulung dari 3 orang adik beradik. ok i know i have a big responsibility...so kene la tunjukkan teladan yang baek..kan2..

kadang-kadang ade je kite tak puas hati dengan keputusan parents kite..betul tak ? mule la nak marahla nak merajukla..tapi bile difikirkan balik ape yang kite nak dieorang mesti tunaikan..walaupun kite selalu buat hal tapi dieorang still layan kite baek. tak ke korang rase bersalah ? ishh..aku pernah..rase bersalah sangat..=( sampai tekad dalam hati lepas ni tak mo la buat hal. 

paling lemah sekali kalau kene marah dengan ayah..touching terlebih aku..mayb sebab die jarang marah n bile die bersuara aku rase...rase...rase...sebak n mula la merajuk macam ape. hehe..kalau ibu tak pe...sebab hari2 kene berleter so dah lali..=DD  tapi bile si ayah ni terlalu caring..aku mule la tersentuh sebabnye kalau kene marah mesti aku rase huarggghhhh..geram2...tapi bile die begitu prihatin OMK ape aku dah buat ni..nak memberontak tak tetentu pasal plak bile kene marah. ok lepas ni tak mo dah buat hal macam tu..nak marah..marahla...den pokakkan telinga n kebalkan hati ni ^___^" "so bersyukurla sebab kamu dapat parents yang menyayangi kamu..bukan suke2 dieorang nak marah kamu tu.."

P/S : kalau bab2 jodoh ni aku tegas sikit...hehe..x boleh rela2 nak suh dieorang tentukan..biala aku yang buat pilihan ^^

merekala segala2 nye =)


Monday, 26 September 2011

saya nak !

Bile kate suke sesangat so memang kalau nampak terpikat aje..aduhh...ade yang dah bace tak entry ni tak..kat situ aku ade cite sama ada nak beli wallet or kamera..kamera tu memang confirm la nak beli cume wallet ni masih dalam dilema...


tadi baru je dok stalker kat satu fb ni yang jual wallet brand fossil..aduh nampak dah yang the latest punye..MERAH weyy..gatai je tangan aku nak membelinye...ikutkan hati mau je aku order skang tapi2..harganye cantik sangat =DD huish..kene tahan sikit nafsu ni...banyak lagi yang nak didahulukan..tunggula semua dah settle baru la kite memborong yek ^__^"

merah mak jah gitu =DD

Sunday, 25 September 2011

Kelaparan

hye..hye..hye...ape punye tajuk daaa entry kali ni...KELAPARAN ? nak taip pun rase macam kelakar... hoho...tak tau dah nak gelarkan perut ape ni. makan x makan same je..haaa...jangan nak cakap aku x baca bismillah ea..aku cepuk kang...


Paling lemah sekali time weekend ni..memandangkan rumah agak jauh dari kedai so niat nak makan tengahari tu terpakse dibantutkan...haa...nak cakap tak reti masak la tu..eh2..reti tau bukan x nak masak tapi dapur tak de lagi...=D ala setakat masak nak kenyangkan perut tu boleh aje. x de hal...tapi nak masak sesedap chef terkenal tu belom lagi kot ^__^"
time ni tengah makan subway..kalau la subway sebelah rumah kan =_="

Friday, 23 September 2011

Sehari dalam setahun

Kadang-kadang tu pernah jugak terfikir sempat ke tidak kalau kite nak meraikan hari2 yang hanya satu hari dalam setahun..contoh macam hari kemerdekaan 31 ogos, hari malaysia 16 sept and banyak lagila...


cume tahun ni saye harapkan hari jadi saye 21 sept hari sangat istimewa untuk tahun ni sebab kite tak tau lagi boleh ke kite raikan lagi 21 sept akan datang...harapan tinggi nak tengok si'dia' will be the first to wish my besday like last year..but this year harapan tinggal harapan...tunggu n tunggu...tapi ternyata dah 'dia' bukan yang pertama..


sedih memang sedih tapi its ok...masa pun tak boleh diputarkan balik...past is past...word 'sory' membuat saye kembali ceria cume serpihan terkilan tu masih ade dalam hati...ape yang penting 'syukur'. ok la ade dari tak de langsung...kan..kan.. =)) 






P/S : pape pun tengs so much kepada 'dia'  ^^





Wednesday, 21 September 2011

H.E.P.Y.B.E.S.D.A.Y.T.O.M.E =)

HePy BeSdAy tO mE...
sElaMat HarI jAdi...
hEpY bEsDaY to NATASYA
SeLaMat HarI Jadi....^____^

besday gurl ^_^
Holaaa...hehe..hye..hari ni besday aku yang ke 22 tahun...ish2..besar dah yek =) first sekali aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua kawan-kawan aku yang dah memberi segala ucapannye tak kire la pendek or panjang ^__^  

dalam banyak2 wish yang aku dapat ade 2 wish yang aku anggap special sikit..hehe..yela kire laen dari yang laen la kan...first dari Naem..kawan sekolej dulu ^^

haha..kan2...maybe kebetulan die ade pic ni ^__^


second plak...fren dari facebook...kenal dari facebook la kirenye...

hehe...siap doakan murah rezeki boleh beli myvi ni  =D
wish kawan-kawan yang laen bukan x special...special cume yang aku nak tunjuk ni laen sikit dari yang laen..huhu...ape-ape pun tengs yek dari korang-korang semua =))

Monday, 19 September 2011

Last minit

Selalunye kalau rancang awal-awal ni mesti ade je yang tak kene...orang cakap bagus rancang awal-awal ni nanti semua berjalan dengan lancar..huh ~ buat perancangan awal nila yang membuatkan aku frust semalam tau ^^"  perancangan baek punye tapi problem laen plak datang. memang hangin satu badan yek...

actually aku n my housemate nak la merayap weekend ni ala sementara belum busykan..pegi tengok wayang...window shopping n paling penting malam sabtu tu nak pegi tengok kunang-kunang...tapi apekan daya kereta sewa yang kami dah book awal 3 hari tu buat hal n semua perancangan tu di batalkan ! 

last minit punye perancangan kami decide pergi uptown JE ! nak tengok wayang semuanya midnite so untuk menyejukkan hati masing-masing xpela uptown pun jadila ^__^" masa kat uptown tu kawan aku sorang ni ade bagitau yang ada satu kedai ni jual sugar glader..aku pun teruja la sebab tak pernah pegang..tapi masalahnye yang dieorang ni aku baru cakap nak pegang dah jerit2 geli...lagi la aku suke sakat..=DD tengok2 lesap entah ke mane...haha..

seb bek ade yang nak amikkan pix aku ! =))
sekali sekala ape salahnye uplod muke x ready ^___^"


Friday, 16 September 2011

=_="

entry kali ni bukan pasal gosip2 artis and x menarik pun.juz luahan hati aku je. so sape2 yang rase tak berminat dah nak membaca so sila cepat tekan pangkah yek sebelah kanan tu..tengs ~

Sedang lena dibuai mimpi yang indah-indah tetibe dapat 1 mesej..ok ade orang ajak keluar. bukan boyfren tapi kawan yang dah lame kenal since sekolah menengah dulu...tak taula sekarang ni terasa terkilan or sebenarnye benda ni tak ade masalah pun..mungkin tetibe angin kus2 aku datang kot.

sebelum-sebelum ni kalau kami berborak memang agak kasar..rasanye kalau die boyfren aku dah lame aku makan hati..tapi naseb baek die juz kawan aku..so kalau kurang ajar or something yang kekadang boleh menyentap segala organ aku ni memang aku x amik peduli. cume harini kekasaran tu tak dela tapi cara fikiran die tu macam die anggap aku ni seorang LELAKI yang kalau campak mane2 pun tak kesah. faham tak maksud aku ? ok tak faham tak pe..

buat awak yang bergelar "kawan"...saya tak tau samada awak ajak-ajak chicken ke or niat awak memang nak jumpe saya ke or awak saje nak bergurau dengan saya disiang hari. saya nak awak tau saya ni seorang perempuan..walaupun saya kawan awak saya rasa tak begitu logik if awak suruh saya datang jauh-jauh semata-mata nak berjumpe..and bile saya bagi alasan awak cakap "nak seribu daya"...

soryla..saya takkan membodohkan diri saya or membahayakan diri saya pergi sorang2 naek bas yang saye sendiri pun tak tau hala tuju. saya terkilan sebab masa awak mesej tu dalam otak awak tak terfikir pasal keselamatan saya...walaupun saya "kawan" tapi saya masih seorang perempuan. anything happen to me awak risau ? saya rasa tak..sebab kite kawan...sekarang bukan nak cerita pasal berdikari tapi tak logik if awak suruh saya datang sendiri. lainla kalau sekarang ni saya berada kat rumah saya. ni saya ditempat orang and memang tak tau selok belok..

saya bukan jenis yang suke nak amik kesempatan or mempergunakan someone untuk kesenangan diri..no..its not me..kalau nak dari dulu saye dah buat macam tu..and ingat if saya bagi alasan jangan sewenang2 nye awak berkata "ala...sombong la" nop...saya tak suke bile orang cakap macam tu ! so rasanye better lepas ni tak perlu kot ajak saya keluar sebab saya akan bagi alasan yang sama. 

p/s: actually aku x patut amik peduli pun mungkin sebab time msj salah kot kacau aku tido ~

Wednesday, 14 September 2011

Keinginan

Salam satu malaysia, selamat malam, selamat hari raya, selamat hari kemerdekaan...hehe...panjang mukadimahnye =) yele sebelum-sebelum ni mud nak mengupdate ni kurang sikit...banyak sebenarnya nak di gembar gembur kan..tapi al-maklumla penyakit M ni memang tak dapat nak dielakkan dah..benda laen boleh dibuat tapi bab nak memerah otak mengarang ayat tula buat aku malas sesangat @_@


so semester dah nak bermula ni ape kate cuci-cucikan otak ni dengan mengupdate belog..boleh tak macam tu ? hehe..eh okla balik dengan tajuk entry kali ni pasal "KEINGINAN"...ape yang aku nak ni tak de dalam senarai wishlist pun... saje gedik-gedikkan...sape yang ade baca entry aku pasal ni  tau dah apela yang aku nak..^^ sebulan kot rasanye aku dah dok belek2 satu wallet ni...memang nak ! confirm ! sebab ape beria-ria nak ? sebab merahhhh...ye wallet yang aku nak tu warna merah..tapi dalam masa yang sama aku teringin plak nak satu kamera ni..dah dok belek2 jugak..ye ! confirm nak...kenapa ? sebab merahhhhhhh...ye kamera tu warna merah..ok nampak tak permainan die..memang nak habiskan duit aku ^__^"


sekarang ni keinginan aku ni dah melampau2 sebab kalau boleh nak dapatkan dua2 barang yang aku nak tu ! duit ??? ok duit ea..ade...ade memang ade...wallet tu anytime boleh beli..tapi masalahnye aku nak kamera jugak..macam mane ni..kalau beli wallet alamatnye memang lame la nak dpatkan kamera tu =( rasa-rasanye aku terpaksa..ye terpaksa bersabar..utamakan kamera dulu..lepastu baru wallet..itupun kalau ade lagila wallet tu =( 


Fossil..klik SINI 

mudah-mudahan boleh dapat dengan hasil titik peluh sendiri  ^^

Saturday, 27 August 2011

Periuk Kera ???

Periuk kera ?? ape tu...kera pun ade periuk ke ? yela..dieorang pun nak raye gak. hahaha..tak dela gurau je..mesti korang pernah dengarkan ? cume tak pernah makan lagi..or korang pernah dengar and makan jugak..or korang tak pernah dengar and tak pernah makan pun ^___^ hehe..

Setiap tahun tak kirala raya aidilfitri or haji mesti kat rumah aku ade periuk kera ni..ala..kire pengganti lemangla if lemang tak de..memang sodapppp...semalam aku and my sis bertungkus lumus basuh periuk kera tu..habis kecut jari jemari aku tau...banyak sangat..^__^" tapi berbaloi la bile makan memang sodapppp..tak kesahla nak kecut ke ape ke..kan2..=)

Buke tadi kiteorang makan periuk kera je..tu pun dah kenyang..makan macam tu je tak kaw..mestila kena ade daging masak lomak...perghhh...sodappp...tak tipu...hehe..kalau rase2 nak makan periuk kera ni mai la rumah raye ni yek..konfem memang dapat makan =) 


tadaaa....nila periuk keranya =))

Saturday, 20 August 2011

Nak Pendrive Cute ?

Selamat tengahari semua...=)


Korang-korang mesti dah bosankan dengan pendrive yang simple2 ni. Kekadang tu mestila nak yang comel2, cute miut...kan2 ? haa...nak bagitau ni sekarang saye ade jual pendrive cute yang macam korang idamkan tu...harganye setimpal kot dengan designnye..name pun cute...nak tengok pendrivenye ? meh saye tunjuk satu contoh..




Tertarik tak ? kalau rase2 nak tengok design yang laen nak cuci2 mate dulu sebelum beli meh2..korang like fanpage saye tu..alaaa..yang ni...BLOGSHOPNATASYA..jom..=))

Tuesday, 16 August 2011

Biskut Raya !!!

Korang-korang...kuih raye dah buat ? ke beli je ? hehe...ceh2..mentang2 la tadi baru buat kuih dok sebok tanye orangkan =D Bile dah nak raye ni tak de kuih raye tak meriahla kan...baju raye dah siap, kasut raye dah beli, langsir raye dah siap jugak..rambut baru pun dah jugak takkan kuih raye tak de kot. hehe...


Bab2 buat kuih raye ni memang aku suke..die punye bau tu peh...boleh meleleh air liur den tau. Selalunye maleh nak buat kuih awal2 ni yela takut nanti tak sempat nak simpan untuk hari raye dah habis kene ngap ^__^" 


Macam tadi je dah bape kali aku ngap...haha..yela bile tang nak menyusun dalam bekas tu mule la kan..satu masuk bekas satu masuk dalam mulut..satu masuk bekas dua masuk dalam mulut..Hahaha...tengok...macam mane nak bertahan sampai raye =))


Tadi dapat 2 jenis kuih..kuih ni memang tak hensem tapi sodapppp..hehe...name hensem die biskut oat =)




injit...injit...semut..sape sakit naek atas..hehe...next..dah semestinye biskut sarang semut



Kedudukan

Ehemmm..tak tau la nak update ape hari ni. Tetibe terasa macam tak sedap hati. Entah macam-macam fikir dah macam banyak tanggungan plak. Bile bosan-bosan ni memang banyak la angan-angankan. Berangan tu la berangan nila..fikir tula fikir nila..haih yang penting ape yang aku fikir bukan benda yang menyenangkan hati ^^"


Terdetik dekat hati ni masihkah aku ditempat pertama ? ke dah jatuh ditangga ke 10 ? ke dah tak de tangga ? hehehe..ape merepek ni..kalau dah tak de tangga so aku dah fahamla kan..kalau still ade tangga alhamdulillah..ape-ape pun kene terima seadanye walaupun pahit =)
Cantiknyeeeeeeeee..tangga ni ^____^
Okie la...mau buat kuih raye..daaa..