Monday, 27 June 2011

Negeri Sembilan :)

 eh..baru perasan le rupenya teratak Za'ba ni dah dekat dengan kampung aku ^_^"  selama ni juz lalu je and jeling-jeling. tak singgah pun...huhu..Semalam otw nak balik dari kampung terasa macam nak singgah plak. Ok bile dah singgah keje kami snap gambar je la =) 






Thursday, 23 June 2011

Berkecil Hati






Okie . Bye !

F.R.U.S.T

Bile nak bukak cite pasal frust ni aku tak maksudkan frust dalam percintaan...tak..tak..jauh sekali. Aku frust sebabnya tak dapat nak beli baju fesyen-fesyen ni. alaaa..macam kebaya dah siap ke..kurung moden yang cantik-cantik macam korang tengok kat butik-butik tu kan. Setau aku baru 2 kali aku beli baju yang ready made. sekejap je pakai lepas tu aku simpan buat perhiasan. nak tau kenapa ? sebabnye asal aku sarung je kat badan mesti tang tangan aku singkat. badan dah ok tapi tang tangan mengecewakan. bile amik yang ok dengan tangan tang badan plak K.O...Haih ~ dah macam baju pinjam..GrrRR...

Nak tempah boleh je tapi bile dah nak dekat raye ni mane ade orang nak amik tempah =( aku ingatkan raye lame lagi so aku pun malas nak amik kisah...Btw bulan 7 ni kazen aku kawin so baru berangan-angan nak melaram pakai baju macam ala-ala selebriti..Huahuahua...macam aku plak yang nak kawin. tak dela cume excited je =D tak pe ade mase lagi untuk aku cari baju kalau tak de gak nampaknye pakai jela ape yang ade. jangan tak pakai baju suda ^___^"

Tuesday, 21 June 2011

Celcom : Hello Money

hey ! hey ! hey ! sape pengguna celcom cepat kembangkan hidung. hehe..ok2..actualy aku nak cerita ni ha pasal contest yang dianjurkan oleh celcom. hadiahnye agak lumayan menang RM50,000 hanye dengan membuat panggilan. Wow ! korang tak excited ke nak mencube nasib ? aku dah terlepas untuk 2 minggu...rugi2..bile aku ternampak contest ni rase begitu teruja plak nak mencuba nasib...kenapa teruja ? sebab before ni aku pernah mendapat RM10,000 dengan hanye menopup RM30...betul ke ? benda tu tahun lepas yang celcom ade buat pengguna celcome hanye topup RM30 dah boleh menang RM10,000. Btw aku tak tau pun ade contest macam tu dan nasib aku agak baik aku baru je beli no celcom tu and than tak pernah2 topup RM30 sekali bile topup no aku terkena plak kan. rezeki...rezeki..rezeki..tapi kalau cite macam ni korang2 bukan nak pecaye pun sebab nak tunjukkan bukti pun tak de. yang tau hanye orang sekeliling aku, orang celcome dan orang bank =)

Yang aku bertambah hairan sebabnye senang gile nak dapat duit tu. selalunye kalau dah terpilih tu mestilah kene jawab macam-macam soalan macam contest ni tapi yang dulu tu memang tak de. senang kan ? mule-mule memang tak pecaya dan menganggapkan itu satu penipuan dan aku terus je delete mesej dari celcom. Keesokkannye harinye aku dapat panggilan dari celcom mengatakan yang aku dah menang ! Hahaha..tergelak aku kene tipu bulat2..tapi dalam hati tu memang dah nak menjerit macam tak pecaya. macam-macam aku buat untuk mintak kepastian and last sekali ia memanglah BENAR ! hepy gile sampai tak ingat dunia...saye dah jadi ribuan dalam sekelip mate...bukan jutawan yek ^____^

Marila kite same-same mencuba nasib...tak salah kan...aku yang hampir 2 bulan tak topup ni pun dah tak sabar nak menopup...lepas ni kepada kawan2 yang aku jarang call pun aku akan call..hahaha...saye nak menang...saye nak menang...WeeeeEEeee =))



General Terms and Conditions
   
1. This Promotion shall only be applicable to selected potential & existing Celcom’s customer (“Customers”) who activate prepaid XPAX, SOX, UOX, Celcom Blue & Celcom Sukses within the Promotion Period. However, this Promotion shall not be applicable to other MVNO, Prepaid Broadband and Celcom Employee Lines (CEP).
   
2. Customer are require to make minimum of 5 domestic calls in a day for 1 chance to win Cash Money of RM50,000.
   
3. System will monitor customer transaction for 7 days from Monday – Sunday (on weekly basis) as per below date:
Week 1 (6 – 12 June 2011)
Week 2 (13 – 19 June 2011)
Week 3 (20 – 26 June 2011)
Week 4 (27 – 3 July 2011)
   
4. System will draw & select 10 potential winners for the Cash Money (on weekly basis).
   
5. Celcom will call the potential winner and asked simple question. 1st winner who answer the question correctly will be the winner of Cash Money for that particular week.
   
6. There will be total of 4 winners of RM50,000 (in weekly basis) for the promotion.
   
7. Winners are required to fax in or email the copy of account passbook & IC or Passport for payment purposes.
   
8. Winners are required to submit all documents within 30 days upon receiving calls from Celcom. Failure to do so, the prize shall be null or void.
   
9. All decisions made by Celcom are final and no correspondence shall be entertained.
   
10. Celcom reserves the right to amend and omit and/or vary any of the terms and conditions of this Promotion without prior notice to the Customer herein stated and the Customer shall be bound to observe, perform and comply with the terms and conditions herein and any amendments thereof.
   
11. Celcom’s decisions in any matter in relation to the Promotion shall be final and conclusive. Any request for appeal and review shall not be entertained.
   
12. Celcom shall not be liable for any claims by the Customer or third-party claims or loses of any nature, including but not limited to, lost of profits, punitive, indirect, special, incidental, or consequential damages or for other damages and any related claims of any nature, including direct, indirect, third party, consequential or other damages resulting from or in connection with this Promotion.
   
13. Celcom shall not be responsible or liable for any claims of loss or damage to property or any personal injury or loss of life resulting from or in connection with this Promotion.
   
14. Each and every reward offered under this promotion is not transferable. Celcom reserves the right to substitute and replace the reward offered with another reward of equal value or higher value as Celcom deems fit.
   
15. Celcom reserves the sole and absolute right to withdraw, amend and/or alter any part or the whole terms and conditions in relation to this Promotion at any time without giving any prior notice to the Customer and the Customer agree to be bound by those changes.
   
16. The Customer acknowledges and agrees that Celcom reserves the rights to disqualify any participant if the Customer is in breach of its obligations or any terms and conditions of this Promotion. Notwithstanding the above, Celcom reserves the right to reject any participation or the Customer at its sole and absolute discretion without having to assign any reasons whatsoever.
   
17. Celcom does not take any responsibility in the case of an event that may prevent the Customer from participating in the Promotion, as a result of certain technical restrictions or other limitations specific or force majeure which include but not limited to regulatory events, government directive, act of God etc.
   
18. Celcom reserves the right, at its absolute discretion, and the Customer agrees that Celcom may use the names, photographs, voice or video recordings and entries of the Customer without first obtaining any consent nor making any payment whatsoever.
   
19. All photographs, personal information and names submitted in the Promotion, service marks, trade names, trademarks are the property of Celcom.

Sunday, 19 June 2011

Contest Kaki Paling Comel


Selamat pagi semua ! Hehehe..Selama ni aku just intai-intai je belog orang tengok macam-macam contest plak ade. Syok jugak kalau dapat join. Menang kalah tu aku tak berapa kesah yang penting ENJOY ! Kan kan...^___^ Sekarang aku ade jumpe satu contest ni agak menarik yang dianjurkan oleh Ailyl Rozanna . kakiku tak le berapa comel tapi tak salah kalau nak mencube nasib...huhu

Ni gambar yang aku rase agak ok dari banyak-banyak gambar ^^

 Peneman setia saya ! MY SEXY PUMP SHOES =D

Nak tag kepada :

Percutian

3 hari 2 malam aku bercuti di Melaka...Yela saje je temankan makcik aku ni walaupun penat tapi puas hati jugakla. duduk rumah bosan gile so bile dapat jalan ni gunekan peluang yang dah ade. First day je kiteorang lepak kat tepi pantai meround2la mane-mane tempat nak pegi kan sampaikan tersesat. Pusing-pusing je mesti tempat yang same. HeHeHe...


ni dekat pengkalan balak 
Second day kiteorang bercadang pergi untuk mandi-manda...apelagi terbangla ke sini  ^___^ Memang enjoy gile walaupun kekadang tu aku ade terasa sedikit bosan. hah bosan ? biar betul...betulla...nampak macam main-main ke ^_^" 


sebelum masuk posing dulu 

Hohoho...berterbangan aku...Weeeee ~

Sebenarnye banyak lagi yang terbang-terbang tapi malas la nak menguplodnye...juz untuk tatapan sendiri je =) rasenye kalau pergi ramai-ramai dengan kawan memang syok habis..ni aku pegi berdua je...rase seronk tu laen.

Last day aku kat melaka juz pegi tengok wayang, makan-makan lepas tu terus balik. Petang tu aku dan makcik ku melantak dekat seoul garden. Makan kat situ memang kenyang gile sebab korang boleh makan berapa banyak yang korang nak...Nak termuntah pun ade gak bile kenyang sangat tapi memang best ^___^






khusyuk plus berfikir "boleh habis ke semua ni" huhu





                                                           

Tuesday, 14 June 2011

Bile Nak Berakhir

haih ! bile...bile...bile...mesti korang nak taukan ape nye la yang aku nak sangat tamatkan. korang tau ape itu PIMPLE ? uish mestila taukan femes kot name tu..kalau buat page "like" untuk PIMPLE maybe ramai kot yang mengLIKE nye...HAHAHA...kawan-kawan kat luar sane yang maybe ade mengalami masalah ni mesti pening nak memikirkan macam mane nak selesaikan masalah ni kan. macam tu jugakla aku...aku rase kalau aku buat kire2 pasal belanjawan yang dah aku keluarkan untuk merawat kulit muke aku yang sangat kasihan ni adelah lebih dari 1K...entah2 lebih...terkejut ke ? tulah hakikatnye...^___^

Macam-macam aku dah try sampaikan satu tahap aku dah give up dan malas nak pakai pape...nak make up pun aku dah tak de mud..nak make up apenye kalau kulit sensitif..sob sob sob..ape kan daye...sabar jela. hah...sabar ?? adoi nak bersabar bape lame lagi ni dah sengsara hampir 4 tahun...btw time sekolah tak de la macam ni since balik dari plkn kulit terus jadi teruk. orang katela besela hormon tu nanti2 hilangla..bilenye ??? 

Sakit mate memandang, sakit hati menahan, sakit telinga mendengar dan segalanye la sakit...tau tak sakit ? ok sory emo sekejap. before ni aku dah agak selesa sikit sebab kulit aku dah beransur pulih. aku pegi hospital amik ubat but bile aku nak continue balik ubat tu doktor tu tak bagi ! katenya tak boleh pakai ! heh...6 bulan aku pakai dan kulit aku semakin hari semakin ok tetibe cakap "UBAT TU TAK BOLEH SAPU DEKAT MUKE" ok so kene tukar ubat n lepas tu ape jadi dah kat muke aku ? kembali kepada asal ! terima kasih =(

sekarang ni aku tengah try buat rawatan...rawatan ape ? elok je aku bagitau la...kang aku cite gebang2 tapi hasil tetap same dah menghampekan korang..kalau korang pun hampe inikan aku lagi la...^^" hopefully okla..kalau tak ok gak memang aku namekan pimple tu as GANGSTER PIMPLE !


Laptop Oh Laptop

Bile mengeluh je pasal laptop bukan bermaksud nak mintak baru ....*__* tapi hakikatnye juz nak meluahkan je isi hati ni. HAHAHA...yeke ?? ke ade udang disebalik batu nih ? eh betul ape bukan aku je sorang yang rase macam naek hangin satu badan bile on9 gune laptop aku nih ... sume-sume yang dah pernah try gune pun asyik mengeluh =D kan-kan...memang lembabkan ? nak buat macam mane usia laptop aku ni pun dah macam nak kene gali lubang...tapi apekan daye selagi KAU tak padam buat selama2 nya selagi tula aku gune KAU dengan sabar. jangan aku pulak yang masuk dalam lubang akibat ketekanan ^_^" 

Besar jugak keinginan aku nak cari pengganti KAU...siap dah list kan dah nak warna ape nak brand ape..tapi KAU faham2 la kat dunia ni kadang-kadang ape yang kite nak tula selalunye tak dapat kalau dapat pun takkan memenuhi keinginan kite seratus peratus. pada aku kalau dapat pun dah kire ok dari langsung tak dapatkan...

Eh KAU nak tengok ke sape pengganti KAU pada masa akan datang...KihKihKih =)) calon-calonnye adelah...jeng..jeng..jeng...


Tempat pertama (dari dulu lagi nak) :




Tempat kedua :




Last sekali :






Sekarang ni aku x kesah dah mane2 pun boleh...yang penting MERAH ! penting ke kaler tu ? yele memang la tak penting orang cakap kualiti lagi penting harap cantik tapi tak memuaskan hati tak boleh gak. betul-betul....dapat acer ok gak..eh lupe hargenya kene tengok gak...beli mahal-mahal pun jangka hayatnye tak lame pembaziran laen la kalau beli rumah..hehe..sampai mati pun still ok lagi ^____^ tak pela kite tengok jela nanti mane yang dapat. ( tapi perasaan kuat mengatakan takkan dapat punye ape yg kite nak ) HAHAHA..