Friday, 15 July 2011

Cheese cake

GOOD MORNING !!!

Ok hari ni nak kongsi resepi yang sangat simple untuk dibuat...tak perlu oven yang besar-besar..tak perlu nak kukus or masak..senang je kan..ni resepi dari kazen aku Mr. Syazwi =) Nak uplod picturenye die malu-malu tikus plak ^__^"


So ni la cake nye..simple tapi sedappp =)












BAHAN-BAHAN :

banyak kat kedai =)

ni pun ade kat pasaraya =)



taukan ape ni ? tak tau tanye emak korang ^^


CARA-CARA :

1. Masukkan ke semua cream cheese tu...



2. Lenyekkan guna sudu...(lenyek ? hehe..) macam ni haa..



3. Lepas tu korang putar la cream cheese tu...vRrroommm



4. Jangan lupa letak susu pekat..susu tu korang letak la sesedap rasa. sape-sape yang tak minat manis tu boleh letak sikit je






5. Lepas tu putar lagi kasi sebati...

6. Last sekali korang susun la biskut marie tu dalam bekas..macam ni..buat satu lapis dulu (susun rapat2 tau) dah habis susun korang letak cream tadi dan ratakan..lepas dah buat macam tu susun lagi biskut marie tu dan seterusnya...Bile dah siap korang sejukkan dalam peti ais yek..biar cake tu keras baru sedap dimakan  =)



Senang je kan ? haa..ape lagi try la buat...SELAMAT MENCUBA !

5 comments:

  1. cam kek batik ..

    ReplyDelete
  2. lebih kurang je..tapi ni gune cheese ^^

    ReplyDelete
  3. senang nk wat..lebih kurang cm nk wat kek batik..

    ReplyDelete
  4. nk jugak ni....

    http://www.mallowello.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. wah! senangye! nak try lah. hee :)

    ReplyDelete