Tuesday, 19 July 2011

Doa Ringan Jodoh

Doa ringan jodoh ? kenapa tetibe plak nak bercerita pasal jodoh yek ? yela baru-baru ni kazen aku baru je berkawen and macam biasala bile ade keja kawen mestila ramai sedara-mara yang datang berkumpul. Bile kaum-kaum hawa ni dah berkumpul mula la ade yang bertanye eh dah ade pakwe belom ? eh nanti nak kawen nak tema macam ni la macam tu la...macam-macam lagi la ^__^ bagi yang dah ade calon tu memang la excited lebih bercerita tapi bagi KAMI yang tak nampak lagi siapakah gerangannye tu berangan gak tapi takla begitu excited ^__^" hehe... kalau disebut "mane ade pakwe lagi" orang takkan percaye...kalau dulu time-time sekolah, ade cakap tak de sebab takut kene marah tapi skang kalau tanye memang sejujurnye la aku jawab...kalau ade aku cakap "ADEEE..." kalau tak de tu memang tak dela .bile ditanye-tanye ramai plak yang masih menyingle so mak ngah kami pun menyuruhla anak buahnye mengamalkan surah yusuf ayat 4 dan surah al anbiya ayat 89 =)) hari ni tetibe nak buat entry doa ringan jodoh bukan sebab dah tak sabar nak kawen tapi juz nak kongsi dengan kawan-kawan yang kat luar sane tu yang masih belum jumpe pasangan hidup dan bolehla amalkan surah ni...






dan yang ini


Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Zakariya, ketika ia merayu kepada Tuhannya dengan berkata: "Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi".



Renung-renungkan dan selamat beramal ^___^

6 comments:

  1. amboi amboi..doa jodoh ha...kihkih... =D

    ReplyDelete
  2. ecece..ko x nak ke ? amik la buat back up nanti. hahahaha

    ReplyDelete
  3. x nak la..redha jew, kalo ade jodoh tak kemane die...hehe...eh, nape komen aku xde gambar pong..hehe..

    ReplyDelete
  4. haha..yela..tahniah la yek kekal hingga sekarang ^__^ tu ade haa..pic ko..

    ReplyDelete
  5. nice! nk cuba la..hihi :)

    ReplyDelete
  6. hehe...cube jangan tak cube =)

    ReplyDelete