Saturday, 27 August 2011

Periuk Kera ???

Periuk kera ?? ape tu...kera pun ade periuk ke ? yela..dieorang pun nak raye gak. hahaha..tak dela gurau je..mesti korang pernah dengarkan ? cume tak pernah makan lagi..or korang pernah dengar and makan jugak..or korang tak pernah dengar and tak pernah makan pun ^___^ hehe..

Setiap tahun tak kirala raya aidilfitri or haji mesti kat rumah aku ade periuk kera ni..ala..kire pengganti lemangla if lemang tak de..memang sodapppp...semalam aku and my sis bertungkus lumus basuh periuk kera tu..habis kecut jari jemari aku tau...banyak sangat..^__^" tapi berbaloi la bile makan memang sodapppp..tak kesahla nak kecut ke ape ke..kan2..=)

Buke tadi kiteorang makan periuk kera je..tu pun dah kenyang..makan macam tu je tak kaw..mestila kena ade daging masak lomak...perghhh...sodappp...tak tipu...hehe..kalau rase2 nak makan periuk kera ni mai la rumah raye ni yek..konfem memang dapat makan =) 


tadaaa....nila periuk keranya =))

Saturday, 20 August 2011

Nak Pendrive Cute ?

Selamat tengahari semua...=)


Korang-korang mesti dah bosankan dengan pendrive yang simple2 ni. Kekadang tu mestila nak yang comel2, cute miut...kan2 ? haa...nak bagitau ni sekarang saye ade jual pendrive cute yang macam korang idamkan tu...harganye setimpal kot dengan designnye..name pun cute...nak tengok pendrivenye ? meh saye tunjuk satu contoh..




Tertarik tak ? kalau rase2 nak tengok design yang laen nak cuci2 mate dulu sebelum beli meh2..korang like fanpage saye tu..alaaa..yang ni...BLOGSHOPNATASYA..jom..=))

Tuesday, 16 August 2011

Biskut Raya !!!

Korang-korang...kuih raye dah buat ? ke beli je ? hehe...ceh2..mentang2 la tadi baru buat kuih dok sebok tanye orangkan =D Bile dah nak raye ni tak de kuih raye tak meriahla kan...baju raye dah siap, kasut raye dah beli, langsir raye dah siap jugak..rambut baru pun dah jugak takkan kuih raye tak de kot. hehe...


Bab2 buat kuih raye ni memang aku suke..die punye bau tu peh...boleh meleleh air liur den tau. Selalunye maleh nak buat kuih awal2 ni yela takut nanti tak sempat nak simpan untuk hari raye dah habis kene ngap ^__^" 


Macam tadi je dah bape kali aku ngap...haha..yela bile tang nak menyusun dalam bekas tu mule la kan..satu masuk bekas satu masuk dalam mulut..satu masuk bekas dua masuk dalam mulut..Hahaha...tengok...macam mane nak bertahan sampai raye =))


Tadi dapat 2 jenis kuih..kuih ni memang tak hensem tapi sodapppp..hehe...name hensem die biskut oat =)




injit...injit...semut..sape sakit naek atas..hehe...next..dah semestinye biskut sarang semut



Kedudukan

Ehemmm..tak tau la nak update ape hari ni. Tetibe terasa macam tak sedap hati. Entah macam-macam fikir dah macam banyak tanggungan plak. Bile bosan-bosan ni memang banyak la angan-angankan. Berangan tu la berangan nila..fikir tula fikir nila..haih yang penting ape yang aku fikir bukan benda yang menyenangkan hati ^^"


Terdetik dekat hati ni masihkah aku ditempat pertama ? ke dah jatuh ditangga ke 10 ? ke dah tak de tangga ? hehehe..ape merepek ni..kalau dah tak de tangga so aku dah fahamla kan..kalau still ade tangga alhamdulillah..ape-ape pun kene terima seadanye walaupun pahit =)
Cantiknyeeeeeeeee..tangga ni ^____^
Okie la...mau buat kuih raye..daaa..



Sunday, 14 August 2011

Shopping Raya ?

Korang-korang dah shopping raye ? Memandangkan adik aku ade balik so kami berpakat la nak keluar untuk bershopping sempena hari raye yang bakal menjelma tak lame lagi...Kiteorang shopping hari jumaat haritu..kalau keluar weekend ni memang tak dapat nak membeli dan belahla yela mesti ramai orangkan..so hari jumaat haritu memang sesuai untuk kami berdua mencuci mate..=)


Bile dua beradik dah keluar peh shoppingnye bukan maen tak cukup satu jam...^^" Kali ni aku shopping kurang sikit cerewetnye asal minat je terus beli malas nak fikir2 lagi. kalau ikutkan cerewetnye alamatnye nanti memang sampai ke malam pun tak sudah.Hehehe...walaupun tak shopping sampai ke malam tapi ade jugak terbeli yang tak de dalam senarai =D


Gelang tangan yang memang tak de dalam senarai..tak pe gelang raye namenye ni ^__^


orang beli baju kurung tapi aku pilih baju laen..haih ~

Walaupun selalu bergaduh tapi bile bab shopping  sekepala =)





Wednesday, 10 August 2011

Merah Membara

Hye kawan-kawan...First sekali saye nak ucapkan terima kasih bebanyak kat cik dil yang dah mencantikkan my blog..WeeeEEee..merah gitu =) i like very much..membara-bara kan bile masuk blog ni. hahaha..


ok sape-sape yang berminat nak edit blog ke buat header ke boleh la upah cik dil kite ni yek..


Kepada cik dil..saye berpuas hati dengan hasil kerja awak. tengs a lot =))

Tuesday, 9 August 2011

Part 3 : Bile Nak Berakhir

Assalamualaikum...atok..oOoo..atok..hehe..dah macam upin ipin plak. Macam bese soalan yang aku nak tanye korang buke ape yek tadi ? hari ni baru masuk hari ke 9 puasa tapi aku dah tak tau nak buke ape. huhu..last2 pegi buke kat kedai je makan mee goreng..alhamdulillah..kenyangggg =))


Ok berbalik pada tajuk entri kali ini "Bile nak berakhir" rasenye ni yang last la kot aku nak bercerita pasal tajuk ni. Dalam entri part 2 aku ade sebut nak bagitau korang2 kan apela produk yang aku pakai skang ni..


Sebelum tu aku nak bercerita dulu deritanye if bile kite mengalami masalah kulit ni. tak caye ? tanyela kat semua orang sape yang suke jerawat ?? semua tak nak kan..kalau adela antara korang2 yang suke meh aku kasi percume je tak payah bayar2 dengan iklasnye aku bagi. hehe..sebelum ni macam2 cara aku dah buat macam2 produk aku dah pakai macam2 ubat aku dah makan. kalau tengok ubat yang aku amik kat klinik mengalahkan orang kene sakit kronik..bukan maen banyak..


makan-makan tak elok2 jugak sampai aku dah putus asa and lantakla dengan jerawat tu..keyakinan diri ? lagi la down...pernah jugak aku beli e-book pasal nak hilangkan jerawat. sanggup habiskan duit semata2 aku nak tau kehebatan buku tu...tapi yang buat aku terbantut sebabnye kene keluarkan lagi duit untuk beli itu ini..ikutkan hati aku memang sanggup tapi aku fikir risikonye. macam mane kalau aku buat lagi teruk..so pendamkan sahaja niat aku tu.


Satu hari tu my mum ade syorkan kat aku suruh pegi buat rawatan muke dekat kawan dia. If tak elok boleh jugak datang balik and dah tentula terjamin sikitkan..so aku pun setuju...Korang pernah dengar tak Analisa cosmetic ? Ade jugak keluar kat radio tapi tak surela radio mane..Mule2 tu ragu2 jugakla sebab aku tak pernah pakai produk selain yang ade jual kat guardian. tapi kuatkan semangat jugak..nak cantikkan kene berkorban..Kawan my mum aku cakap insyaAllah boleh sembuh..lega jugakla aku dengarkan..kate2 perangsang tu..2-3 hari selepas buat rawatan tu aku macam cuak jugak sebab macam tak de pape perubahan pun. tapi aku fikir2 balik mane boleh sembuh sekelip matekan..Ok nila produk analisa yang aku cakapkan tu..




p/s: thx kepada cik ana pemilik analisa cosmetic yang banyak membantu and memberi nasihat =)


Yang untuk dalaman plak aku makan VCO (virgin coconut oil) korang taukan ape tu VCO? nak jadikan cerita mase cuti sekolah aritu kawan aku zaren namenye ade balik cuti. die belaja kat maktab so cutinye ikut sekolahla kan..diela yang perkenalkan produk ni kat aku. tengs zaren..die suh aku try makan mane tau dengan izin allah boleh sembuh plak kulit aku kan..aku memang suke mencube asalkan boleh sembuh..=) 2 bulan aku amalkan alhamdulillah memang berkesan..VCO memang bagus..yang buat aku tertarik pasal VCO ni dia boleh menyelesaikan masalah jerawat..=)) Korang jangan risau aku dah buat uji kaji kat diri aku sendiri so aku boleh cakapla yang VCO memang bagus..Nila VCOnye..


Dengan berkat kesabaran akhirnye sembuh jugakla kulit muke aku..takla perfect mane tapi ade jugakla perubahannye..dengan menggunakan kedua2 produk ni alhamdulillah nila hasilnye...


SEBELUM
SELEPAS
Aku snap bahagian dahi je sebab mase tu juz suke-suke je...Pada mulenye aku malu nak tunjukkan tapi aku fikir nak bantu kawan2 yang kat luar sane so tak salah kalau kite nak berkongsi pengalamankan..Ok yang ni aku nak tunjukkan full..




Satu perubahan yang baekkan...syukur...so kepada kawan-kawan diluar sane yang mempunyai masalah yang same macam aku jangan cepat putus asa..setiap masalah ade jalan penyelesaian..dah tengokkan buktinye kan..so sesiapa yang nak try VCO korang boleh order kat aku...jangan risau tak gune produk analisa pun insyaAllah boleh sembuh if amalkan VCO sahaja sebab banyak testimoni yang bagus tentang VCO ni ^___^  


VCO SOFTGEL CAPSULE
RM39.90 (semenanjung)
RM43.90(sabah&sarawak)

Bagi sape2 yang sangat berminat nak order korang boleh sms je kat aku 019-7530852 (tasya)...jangan tunggu lagi. masalah korang boleh selesai insyaAllah..actually VCO ni banyak khasiat tau bukan untuk masalah jerawat je =)










Saturday, 6 August 2011

Juadah Berbuka Puasa

Assalamualaikum...hari ni masuk hari ke 6 kite berpuasa. wah..sekejap je dah seminggu kan..tadi korang-korang berbuka ape yek ?? hari ni aku berbukakan lontong goreng..pehh..sedap tau. tau tak lontong goreng tu ape ? mesti tau kan. tetibe hari ni teragak plak nak makan lontong goreng so order je la dekat my mum. hehe..bukan saye yang masak..=DD 


Lontong goreng ni lebih kurang macam nak masak mee goreng je..senang...^__^ hehe..cakap memang senang tapi suruh masak menggigil kepala lutut..nervos wooo..haha..alasan !!! tadi time sebelum berbuka tengok lontong goreng tu pehh terliur wey...baunye bukan maen lagi..^^" hehe...sape-sape nak makan lontong goreng my mum so raye ni jemputla datang rumah yek..=))


Nyum..nyum..sehingga menjilat sudu =))


Friday, 5 August 2011

Part 2 : Bile Nak Berakhir

Sape ade bace entry aku yang ni "Bile Nak Berakhir".. Ok dalam entry tu aku ade ceritakan pasal masalah kulit muke aku kan..and aku pun ade cakap kalau dah ok aku akan cerita kan kat korangkan..alhamdulillah 2 bulan dah berlalu kulit muke aku semakin hari semakin sembuh. jerawat-jerawat degil yang selalu je membangun kat muke aku ni semakin berkurangan..nak kate pulih sepenuhnye dan licin tanpe ade sebarang parut tu memang tak la tapi lagi bertambah baek dari sebelumnye..syukur..kalau tumbuh pun takla macam dulu masing-masing tak sabar nak keluar cuma kali ni mereka macam segan-segan nak keluar ^^ aku pun ade sebut rawatan kan..ok memang ade buat rawatan muke tapi yang penting bukan New York Skin Solution la..Kalau mampu pun sekali treatment je..hehe..nak folow sampai sembuh tak mampu den ^_^" 

So far so gud la aku gune produk sekarang ni..jerawat mule mengecut cume parut-parut jerawat tu still ade..Disamping tu aku ade jugak makan untuk dalaman. kirenya dalaman dan luaran la aku amalkan sekarang ni..walaupun dah agak ok macam aku cakap tadi tak la licin tak la perfect macam artis2 kat luar sane tu cume penderitaan tu dah tak de la =)) Tak rase sakit hati, tak rase sakit mate melihat...

Dari tadi dok membebelkan tapi tak bagi tau jugak kan apela rawatan and makanan dalaman yang aku amalkan tu. hehe..sory2..entry kali ni juz nak bercerita dulu..nex week aku uplod gambar sebelum and selepas gune produk yang aku pakai sekarang ni and apela makanan dalaman tu yek..=) byee..







Thursday, 4 August 2011

Jenama dan Kualiti

Bile bercerita pasal jenama...ape tu kalau dalam bahasa orang puteh Brand yek ? haa..yela tu brand mesti setiap orang ade faveret brand masing-masing kan. Kadang-kadang tu ade yang terlalu obses sangat..tapi tak pela minat masing-masingkan...Biasanye kalau jenama yang begitu terkenal ni kite mesti anggap yang kualitinye pasti memuaskan hati..ok memang betul tu kalau kualitinye zero baek beli yang tak de jenama kan2..

Bile berjenama dan mempunyai kualiti yang tinggi harga dah semestinya kedebum =)) pada aku kalau beli mahal-mahal dan tahan lama ok kot dari beli murah asyik-asyik nak kena tukar. Tapi kali ni aku nak bercerita pasal ketidakpuasan hati aku terhadap satu jenama ni. agak femes tapi kualitinye begitu kurang memuaskan hati aku. jenama ape ? huish..adela..

Before ni pade aku nak beli mahal-mahal agak membazir tapi aku fikirkan yang mahal ni kualitinye pasti bagus tahan lama and tak payah la aku nak menghabiskan duit asyik beli benda yang same je.. So aku pun amik keputusan untuk pilih satu jenama ni dengan harapan aku dapat gune lebih dari setahun. yela harga pun dah mahal mestila tahan lamakan. tapi ape yang mengecewakan aku tak sampai setahun pun aku pakai dah menunjukkan cacat celanye..haih..baek beli kat pasar malam je. entah-entah yang kat pasar malam pun boleh tahan lame kot ^__^"

Wallet aku yang berjenama ------ ni dah koyak sane koyak sini. ok tula kali pertama dan terakhir aku beli. lepas ni try yang laen plak. bukannye aku bawak pegi kebun pun..juz duduk dalam handbag je kot..=( agak-agaknye sebab banyak duit kot. haha..tak de maknenye..banyak kad adela. yang penting bukan kad kredit yek ^^ lebih baek aku tak payah gune wallet pakai ni je pun dah ok. Hahaha..nak ke ??


ececeh..mentang-mentang la nak raye saje je kan tunjuk sampul duit raye..hish..agak-agaknye umo macam aku ni dapat lagi tak duit raye kan ? hehe...tak pe yang penting selagi tak kawen boleh dapat duit raye..weeee...=)

Tuesday, 2 August 2011

si "DIA"

Hye..selamat berbuke puasa..makan ape je tadi ? mesti macam-macam kan. tula kalau dah ke bazar tu rase macam-macam nak beli. itu nak ini nak...tapi bile dah berbuka tak terhabis plak..."membazir is amalan setan" .aku macam bese la satu jenis makanan je beli bukan ape bazar ramadhan kat parit sulung ni bukan maen ramai orangnye...tak boleh nak usha2 makanan. orang lagi ramai dari makanan tau tak..^_^" 


okey..actually aku nak bagitau yang pasal WISHLIST aku tu..salah satu dari whislist aku dah tertunai. walaupun pada permulaannye hati aku terpaut kat 'die' tapi nak buat macam mane dah bukan jodoh aku dengan 'die' . so terpaske la aku membuka hati aku ni untuk menerima yang laen..hehe..jiwang plak...ok2 aku nak tunjukla ni...


-------------------------------------------
------------------------------------
------------------------------
--------------------
-----------
-----
---

---
-----
----------
----------------------
------------------------------
-----------------------------------
-----------------
-------------
-------------------------
----------------
----------------------------------------------------------------
------
-

























----------------------------------
-----------
-------
----
-----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------
-------------------------
----------------------------------------------------
-----------------------------------------
-------------------------







ok penat dah..






walaupun bukan di tempat yang pertama tapi tak pela janji merah...WeeeEeeee !!! i like =)) Sampai mati aku sayang same kau sebab kau memenuhi citarasa aku...tak pandang laen dah..dun wory yek =))