Thursday, 4 August 2011

Jenama dan Kualiti

Bile bercerita pasal jenama...ape tu kalau dalam bahasa orang puteh Brand yek ? haa..yela tu brand mesti setiap orang ade faveret brand masing-masing kan. Kadang-kadang tu ade yang terlalu obses sangat..tapi tak pela minat masing-masingkan...Biasanye kalau jenama yang begitu terkenal ni kite mesti anggap yang kualitinye pasti memuaskan hati..ok memang betul tu kalau kualitinye zero baek beli yang tak de jenama kan2..

Bile berjenama dan mempunyai kualiti yang tinggi harga dah semestinya kedebum =)) pada aku kalau beli mahal-mahal dan tahan lama ok kot dari beli murah asyik-asyik nak kena tukar. Tapi kali ni aku nak bercerita pasal ketidakpuasan hati aku terhadap satu jenama ni. agak femes tapi kualitinye begitu kurang memuaskan hati aku. jenama ape ? huish..adela..

Before ni pade aku nak beli mahal-mahal agak membazir tapi aku fikirkan yang mahal ni kualitinye pasti bagus tahan lama and tak payah la aku nak menghabiskan duit asyik beli benda yang same je.. So aku pun amik keputusan untuk pilih satu jenama ni dengan harapan aku dapat gune lebih dari setahun. yela harga pun dah mahal mestila tahan lamakan. tapi ape yang mengecewakan aku tak sampai setahun pun aku pakai dah menunjukkan cacat celanye..haih..baek beli kat pasar malam je. entah-entah yang kat pasar malam pun boleh tahan lame kot ^__^"

Wallet aku yang berjenama ------ ni dah koyak sane koyak sini. ok tula kali pertama dan terakhir aku beli. lepas ni try yang laen plak. bukannye aku bawak pegi kebun pun..juz duduk dalam handbag je kot..=( agak-agaknye sebab banyak duit kot. haha..tak de maknenye..banyak kad adela. yang penting bukan kad kredit yek ^^ lebih baek aku tak payah gune wallet pakai ni je pun dah ok. Hahaha..nak ke ??


ececeh..mentang-mentang la nak raye saje je kan tunjuk sampul duit raye..hish..agak-agaknye umo macam aku ni dapat lagi tak duit raye kan ? hehe...tak pe yang penting selagi tak kawen boleh dapat duit raye..weeee...=)

No comments:

Post a Comment