Tuesday, 9 August 2011

Part 3 : Bile Nak Berakhir

Assalamualaikum...atok..oOoo..atok..hehe..dah macam upin ipin plak. Macam bese soalan yang aku nak tanye korang buke ape yek tadi ? hari ni baru masuk hari ke 9 puasa tapi aku dah tak tau nak buke ape. huhu..last2 pegi buke kat kedai je makan mee goreng..alhamdulillah..kenyangggg =))


Ok berbalik pada tajuk entri kali ini "Bile nak berakhir" rasenye ni yang last la kot aku nak bercerita pasal tajuk ni. Dalam entri part 2 aku ade sebut nak bagitau korang2 kan apela produk yang aku pakai skang ni..


Sebelum tu aku nak bercerita dulu deritanye if bile kite mengalami masalah kulit ni. tak caye ? tanyela kat semua orang sape yang suke jerawat ?? semua tak nak kan..kalau adela antara korang2 yang suke meh aku kasi percume je tak payah bayar2 dengan iklasnye aku bagi. hehe..sebelum ni macam2 cara aku dah buat macam2 produk aku dah pakai macam2 ubat aku dah makan. kalau tengok ubat yang aku amik kat klinik mengalahkan orang kene sakit kronik..bukan maen banyak..


makan-makan tak elok2 jugak sampai aku dah putus asa and lantakla dengan jerawat tu..keyakinan diri ? lagi la down...pernah jugak aku beli e-book pasal nak hilangkan jerawat. sanggup habiskan duit semata2 aku nak tau kehebatan buku tu...tapi yang buat aku terbantut sebabnye kene keluarkan lagi duit untuk beli itu ini..ikutkan hati aku memang sanggup tapi aku fikir risikonye. macam mane kalau aku buat lagi teruk..so pendamkan sahaja niat aku tu.


Satu hari tu my mum ade syorkan kat aku suruh pegi buat rawatan muke dekat kawan dia. If tak elok boleh jugak datang balik and dah tentula terjamin sikitkan..so aku pun setuju...Korang pernah dengar tak Analisa cosmetic ? Ade jugak keluar kat radio tapi tak surela radio mane..Mule2 tu ragu2 jugakla sebab aku tak pernah pakai produk selain yang ade jual kat guardian. tapi kuatkan semangat jugak..nak cantikkan kene berkorban..Kawan my mum aku cakap insyaAllah boleh sembuh..lega jugakla aku dengarkan..kate2 perangsang tu..2-3 hari selepas buat rawatan tu aku macam cuak jugak sebab macam tak de pape perubahan pun. tapi aku fikir2 balik mane boleh sembuh sekelip matekan..Ok nila produk analisa yang aku cakapkan tu..




p/s: thx kepada cik ana pemilik analisa cosmetic yang banyak membantu and memberi nasihat =)


Yang untuk dalaman plak aku makan VCO (virgin coconut oil) korang taukan ape tu VCO? nak jadikan cerita mase cuti sekolah aritu kawan aku zaren namenye ade balik cuti. die belaja kat maktab so cutinye ikut sekolahla kan..diela yang perkenalkan produk ni kat aku. tengs zaren..die suh aku try makan mane tau dengan izin allah boleh sembuh plak kulit aku kan..aku memang suke mencube asalkan boleh sembuh..=) 2 bulan aku amalkan alhamdulillah memang berkesan..VCO memang bagus..yang buat aku tertarik pasal VCO ni dia boleh menyelesaikan masalah jerawat..=)) Korang jangan risau aku dah buat uji kaji kat diri aku sendiri so aku boleh cakapla yang VCO memang bagus..Nila VCOnye..


Dengan berkat kesabaran akhirnye sembuh jugakla kulit muke aku..takla perfect mane tapi ade jugakla perubahannye..dengan menggunakan kedua2 produk ni alhamdulillah nila hasilnye...


SEBELUM
SELEPAS
Aku snap bahagian dahi je sebab mase tu juz suke-suke je...Pada mulenye aku malu nak tunjukkan tapi aku fikir nak bantu kawan2 yang kat luar sane so tak salah kalau kite nak berkongsi pengalamankan..Ok yang ni aku nak tunjukkan full..




Satu perubahan yang baekkan...syukur...so kepada kawan-kawan diluar sane yang mempunyai masalah yang same macam aku jangan cepat putus asa..setiap masalah ade jalan penyelesaian..dah tengokkan buktinye kan..so sesiapa yang nak try VCO korang boleh order kat aku...jangan risau tak gune produk analisa pun insyaAllah boleh sembuh if amalkan VCO sahaja sebab banyak testimoni yang bagus tentang VCO ni ^___^  


VCO SOFTGEL CAPSULE
RM39.90 (semenanjung)
RM43.90(sabah&sarawak)

Bagi sape2 yang sangat berminat nak order korang boleh sms je kat aku 019-7530852 (tasya)...jangan tunggu lagi. masalah korang boleh selesai insyaAllah..actually VCO ni banyak khasiat tau bukan untuk masalah jerawat je =)










9 comments:

  1. penantian yg berbaloi...
    cantek!
    :)

    ReplyDelete
  2. @aima mazlan : yep..memang berbaloi =)

    ReplyDelete
  3. wehh kalau aku nak beli vco tu kat ko boleh dapat free postage tak? haha. aku dah beli sebotol dah nak habis dah nak beli lagi tapi taknak beli dengan orang dulu sebab lambat dapat.

    ReplyDelete
  4. hahaha...ko nak beli ke ? esok maybe aku dptla vco tu.if ko nak sms nama and alamat ko kat no aku..

    ReplyDelete
  5. betul2 mujarab ke ek? kt muka ni tinggal kesan je..boleh hilang x???

    ReplyDelete
  6. insyaAllah boleh..kene maintain la makan. umpama kite pakai pencuci muke..=) parut pun boleh hilang nnt

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Wah, sangat berkesan kat kulit muka awak. Kita baru start makan dalam 2 minggu. Alhamdulillah, jerawat dah tak naik. Kalau ada jerawat pun, cepat surut. Best kan!

    ReplyDelete