Friday, 28 October 2011

2 Weeks

Pernah tak korang sukekan sesuatu and berusaha nak dapatkan and last2 ade someone nak hadiahkannye as besday gift..pernah tak ? hehe..kalau pernah mesti rase gembira yang teramat sangatkan..seriussss...memang gembira...^^

Sapela yang tak suke kan..bayangkan dah lame kite berhajat nak beli and tunggu punye la lame  disebabkan kehabisan stok and terpakse tunggu yang the latest plak tup2 ade plak orang yang nak hadiahkan..fuhhh...sape yang tak suke kan..senyum memanjang jela...dalam hati ni melonjak2 gembira..^__^

korang2 mesti ade tengok video yang pasal budak kecik ni kan...


haaa....reaksi aku lebih kurang macam budak tu masa ke 1:58...cume aku tak le nangisss...bile dengar je someone tu cakap nak hadiahkan benda tu..haha.. seriously...tergamam..gembira sangat2 sebab tak sangka aku akan dapat benda tu as a besday gift..=)) nanti da dapat aku uplod yek..=DD benda tu akan menjadi sangat bernilai bile kite terima dari someone yang ehemm...^__^" 

p/s: 2 minggu tu terasa lame..sabar2..kenape sampai 2 minggu ? sbb benda tu from US so amik mase yang agak lame la kan...=))

Saturday, 22 October 2011

Takku sangka ^_^

ehemm..hee..tetibe plak idea datangkan..amik kau harini dalam sehari 2 kali aku update belog =))  korang2 kan ade stalker tak blog aku and bace tentang ni "saya ada...korang ada?" =) kalau ade bagusla..hee...


actually niat aku pun memang suke2 nak update belog ni...tapi takku sangka plak after aku update cite tentang SEMINAR MARKETING POWER tu aku tengok ramai plak yang datang menziarahi blog aku and fb aku pun dihujani dengan pelbagai kawan ^__^ pelikkan...segala keraguan dan kemusykilan berlegar2 dekat dalam kepala aku. apekah yang menyebabkan jadi macam tu...(sambil menggaru2 kepala yg memang tak gatal pun) =DD 


rupenye...patutlaaa derr...


fanpage seminar marketing power =)
fanpage alumni atau bakal alumni program dr azizan osman =)


ok..blog aku ade dekat kedua2 fanpage seperti di atas..seronokkan...=) 

dunia student ;)

Bile dah kate student memang tak boleh lari la dari kene buat kuiz, test, assignment, buat presentation, datang kelas, and paling best bile final . seminggu baru masuk memang syiokkk la sebab kelas pun masuk sekejap2 je..minggu perkenalan la katenye..konon2 nye lee...sukenyeee..memang tersenyum lebar je time2 macam tu...^___^


bile dah stat sebulan tu mule la ade je assignment yang kene buat..if ade 7 subjek so faham2 la kan...macam besela bermula la hidup huru hara..nak menghadap testnye lagi..nak menghadap kuiz lagi yang dah ala2 macam final kuiznye...nak menghadap "fesbuk" lagi..erkk..erkk..(no komen) =D memang agak serabut...huhu...


jenis aku kalau buat keje meja tak bersepah memang bukan name cik natasya la yek..haih~ kertas sane sini..segala2 nye la..try jgk nak buat keje tu biar kasi kemas sikit tapi tak boleh la der..haha..yela laen orang laen carenye kan...dari diploma sampai degree hidup memang dengan kertas je...seb bek tengah2 malam tak makan kertas2 tu ^__^" alhamdulillah buat mase sekarang ni tekanan nak buat assignment mahu pun study untuk test masih belum mencapai tahap maksimum..harap2 biarla berterusan sampai akhir sem. tak mo la stress2 ni kan..relax sudah..ecece..belom lagi memang la boleh ckp macam tu..heee..~


kan...bersepah kan..suke tengok mcm ni rase la macam orang tengah belaja. huahuahua
bile jadi student ni kekadang tu terfikir "ish, bestnye kalau dah keje kan. setiap bulan dapat gaji" heee...kalau jadi student ni hari2 duit keluar masuknye langsung la xde.haih~ tapi bile dah keje rase time jadi studentla paling seronokkk...kan..kan..memang seronok pun rase jugak tu..haha..lagi seronok kalau ade duit lebih..macam mane nak ade duit lebih ? fikir2 kan la...aku dah fikir dah..cume belum bertindak je... ^___^


walaupun orang cakap tempat saye study ni ulu...I DONT CARE sbb saya ade..korang ade ?

Sunday, 16 October 2011

saya ada...korang ada ?

Weeee...akhirnya hasrat nak pergi SEMINAR MARKETING POWER dr. azizan osman tercapai jugak akhirnye. ingatkan dah terlepas satu peluang yela last2 minit kawan2 plak tak dapat join. memang kecewa habisla kan..macam2 halangan ade...tapi dengan berkat kesabaran dan kesungguhan aku mencari orang yang sanggup temankan aku akhirnye...berjaye jugak aku ^___^


sampai dekat MITC memang cantik sangat tepat pukul 9..ape lagi kelam kabutla dibuatnye mengisi borang..yela kalau boleh tak nak la masuk bile dah start kan..rugi2..hee...first je sebelum stat program tu kiteorang kene buat senaman. haha...bab tu yang aku suke..kenape ? sebab rase enjoyla..baru ade semangatkan..


pergi sane bukan suke2 der pergi sane nak dapatkan ilmu =)) banyak ilmu yang kite dapat...tinggal nak bertindak je..heee ~






semangat terlebih sehingga berlaku insiden yg sikit memalukan, saye bersama rakan2 yang laen still memakai gelang ni ke kedai makan ^_^"  agak2 la der...
ingat nak bergambar dengan banner tapi tak kesampaian plak. lesap dah kene kemas...^^"
2 pic atas tu bukan aku yg makan yek...tu nak bgtau apela kan da makan x reti nak buang dalam tong sampah. biarkan je atas meja...haih ~
faham ? haha..panjang nak explain. biar aku pendekkan..resultnye menunjukkan aku berada dlm keadaan stress..personaliti aku plak seorang yang boleh membahagia or menceriakan orang tapi kesunyian or kesedihan diri sendiri tak de siapa yang tahu..^_^  bukan aku cakap..akak tu yang cakap ea...=)

Friday, 14 October 2011

Hyperhidrosis

Gud eveningggg...heee ~ harini dengan kerajinan yang ade dalam diri ni aku dah mengambil alih tugas mokcik2 cleanner tengah hari tadi. fuhhh...rasenye macam dah lame tak menyental lantai2 yang dipenuhi dengan daki2 tu. sekali sekala buat seronok gak =)


ok2..berbalik pada tajuk entry aku "hyperhidrosis" ..pernah dengar tak name ni ?? mesti penahkan...sejenis penyakit jugak..penyakit ni tak berbahaya..ye ke ? memandai je kan..tak pe aku assume kan je..heee ~ aku rase aku salah seorang pesakit hyperhidrosis..kenape? haa..sebabnye tapak tangan aku ni rajin bebeno mengeluarkan peluh ^^"


alaa...setakat peluh ape herannye...haish ! sape kate tak de heran..aku heran...tau tak betapa susahnye bile tapak tangan ni asyik berpeluh..nak tau nape?


1. bile nak salam dengan orang mule la gelabah cari kain or tisu nak lap tangan nak kasi orang tak geli. masalah aku ni memang tak retila nak bawak sapu tangan bagai tu..bile jadi mcm ni mulela gelabah..siap ckp "sory tgn basah" 


2. bile pegang kertas...cube bayangkan kertas tu korang simbah dengan air..eh jangan2 over sangat tu..cube korang renjis2 dengan air ape jadi ? haa..mcm tula kalau aku yg pegang..kertas orang lawa2 tapi kertas aku macam...lagi2 kalau dokumen penting2 tu better simpan dalam fail tak payah berangan nak pegang mcm tu je ^_^"


3. bile bawak kereta..penah terlepas stereng sebab tapak tangan berpeluh..bahaye tak ? bahayeeee...


4. bile nerves yang amat sangat..tapi time tu korang nak kene menulis ni mase terhad tapi tangan korang ni da mcm baru lepas basuh tangan..haa..bayangkan seksa tak..nak tak nak lap la kat baju..huh~


5. berangan konon nak pakai kain jenis yang mcm satin..ala kain plain yg licin tu kan..puas nak jage wey..kalau tengah berpeluh jangan la leka. haa..amik kau dpt la cop tapak tangan ko.


6. naek kete kalau nak datang peluhnye mule la letak tangan kat aircond nak kasi kering der...tu pun naseb2..tak boleh handle baru buat macam tu.


7. pegang handphone 1 hal jugak..da try pegang..x yah lame2 and sekali tengok kat skrin handphone..ok basah..


8. kalau buat assignment kan kene menaip..ok tu pun boleh jadi isu..keybord laptop pun bleh basah gak..hurmm...


9. bile pegi jejalan tu kekadang tu rase menyampah plak sebab kene bebaskan tangan ni..haa...alaa..macam si sape tu dalam cite "hantu kak limah balik rumah" dok pusing2 tangan tu..haha..tp aku tak la buat macam tu..lebih kurang je..=DD


10. nak jugak tangan selembut bayi..pakai losyen time dalam kelas jela ok sebab sejukkan.lepas keluar dari kelas..ok sabar jela.


ade jugak fanpage untuk hyperhidrosis..cume belum ramai fan je =)

tangan oh tangan..lalat pun suke tinggalkan kesan ^_^"









Sunday, 9 October 2011

Tak pasal-pasal kan ..

Memang rase geramla kan sebab tetibe boleh plak nak putus..haih ~ banyak kali pakai banyak kali putus...memang kaye la kalau asyik nak beli..ingatkan boleh tahan bertahun2 tapi ni tak sampai setahun lagi der dah buat hal. nampak sangat ganas...^__^"


Keminatan dengan barangan silver ni sejak azali lagi...emas kureng sikit...yang paling lame pakai buat masa sekarang ni rantai..hoho..macam tak pecaye boleh tahan bertahun2..=)
naseb bek la gelang aku ni masih dalam waranty so tak payah kusut2 kepala nak fikir beli yang laen...cume kusut nak menunggu diperbaiki..haish...i ni jenis yang tak sabar..kalau boleh semua benda nak dapat cepat...haha


ok seb bek esok dekat kampus ade perkhidmatan pos so tanpe teragak2 akan ku poskan gelang kesayangan aku ni dekat adik aku..biar die settle kan..janji cepat siap cepat dapat. weee ~ ^___^ 


siap ade VIP CARD tu...jgn men2 der =)

Monday, 3 October 2011

Si Penggemar Merah

Hye u alls ~ 

"Si Penggemar Merah" akula tu...tengok blog pun dah tau kan..sejak bile and entah bile boleh menjadi begitu obses dengan kaler MERAH...takla terlalu obses hingga semuanye nak merah kalau tak merah memang tak nak..ok belum sampai tahap tu lagi ketaksubannye..^__^" dulu time muda2 dulu zaman2 sekolah memang minat gile dengan kaler pink...everything nak pink..ade sikit2 pink pun jadi la..tapi sekarang dah bertukarrrr...gile merah la plak.

semalam belek2 la majalah remaja and tetibe je tersenyum lebar bile nampak ade laman untuk "Dekorasi Buat Si Penggemar Merah" .... ish2...kebetulan la plakkan..=)


Hahaha..tetibe dapat satu idea plak nak mengarut ape dalam blog malam ni...aku pun tergolong dalam penggemar merah and aku pun ade gak kumpul barang merah..tak kirala keperluan diri or sebagainye...=) 

haa..tu die...laptop, baju, pensil box, tabung, towel pun ade, fail pun merah, buku pun merah, tali kad matrix pun merah ^__^"

ni aku tunjuk sikit je...over plak nak tunjuk semua..kire wakilla...hehe...nak tau gak ape ciri2 yang ade kepada si penggemar merah ni..so google2 jumpe plak ni...bukan aku yang mereka-reka cerita tau juz copy n paste je dari google. ade plak kang kate aku ni perasan yang amat..kalau rase macam tu better jangan bace...cepat2la klik pangkah kat atas tu...=_="

MERAH
Selalunya mereka yang mewakili warna merah yang garang ini seorang yang comel dan disayangi ramai. Kamu juga suka disayangi dan menyayangi. Kamu juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda ‘angin satu badan’! Teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan mereka.

Saturday, 1 October 2011

Perlu bersyukur

Kadang-kadang kite lupe nak bersyukur...sentiasa mengeluh dengan ape yang kite ade sekarang ni. itu tak kene ini tak kene...itu tak bestla...itu membosankan la..eh memang macam2 la...erkk..ke aku sorang je yang macam tak bersyukur ^__^"

ye...memang kekadang tu aku lupe nak bersyukur yang aku dikurniakan parents yang begitu prihatin dengan diri aku. adik beradik aku tak la ramai mane..3 orang je..semuanye bunga =)) and aku anak sulung dari 3 orang adik beradik. ok i know i have a big responsibility...so kene la tunjukkan teladan yang baek..kan2..

kadang-kadang ade je kite tak puas hati dengan keputusan parents kite..betul tak ? mule la nak marahla nak merajukla..tapi bile difikirkan balik ape yang kite nak dieorang mesti tunaikan..walaupun kite selalu buat hal tapi dieorang still layan kite baek. tak ke korang rase bersalah ? ishh..aku pernah..rase bersalah sangat..=( sampai tekad dalam hati lepas ni tak mo la buat hal. 

paling lemah sekali kalau kene marah dengan ayah..touching terlebih aku..mayb sebab die jarang marah n bile die bersuara aku rase...rase...rase...sebak n mula la merajuk macam ape. hehe..kalau ibu tak pe...sebab hari2 kene berleter so dah lali..=DD  tapi bile si ayah ni terlalu caring..aku mule la tersentuh sebabnye kalau kene marah mesti aku rase huarggghhhh..geram2...tapi bile die begitu prihatin OMK ape aku dah buat ni..nak memberontak tak tetentu pasal plak bile kene marah. ok lepas ni tak mo dah buat hal macam tu..nak marah..marahla...den pokakkan telinga n kebalkan hati ni ^___^" "so bersyukurla sebab kamu dapat parents yang menyayangi kamu..bukan suke2 dieorang nak marah kamu tu.."

P/S : kalau bab2 jodoh ni aku tegas sikit...hehe..x boleh rela2 nak suh dieorang tentukan..biala aku yang buat pilihan ^^

merekala segala2 nye =)