Friday, 14 October 2011

Hyperhidrosis

Gud eveningggg...heee ~ harini dengan kerajinan yang ade dalam diri ni aku dah mengambil alih tugas mokcik2 cleanner tengah hari tadi. fuhhh...rasenye macam dah lame tak menyental lantai2 yang dipenuhi dengan daki2 tu. sekali sekala buat seronok gak =)


ok2..berbalik pada tajuk entry aku "hyperhidrosis" ..pernah dengar tak name ni ?? mesti penahkan...sejenis penyakit jugak..penyakit ni tak berbahaya..ye ke ? memandai je kan..tak pe aku assume kan je..heee ~ aku rase aku salah seorang pesakit hyperhidrosis..kenape? haa..sebabnye tapak tangan aku ni rajin bebeno mengeluarkan peluh ^^"


alaa...setakat peluh ape herannye...haish ! sape kate tak de heran..aku heran...tau tak betapa susahnye bile tapak tangan ni asyik berpeluh..nak tau nape?


1. bile nak salam dengan orang mule la gelabah cari kain or tisu nak lap tangan nak kasi orang tak geli. masalah aku ni memang tak retila nak bawak sapu tangan bagai tu..bile jadi mcm ni mulela gelabah..siap ckp "sory tgn basah" 


2. bile pegang kertas...cube bayangkan kertas tu korang simbah dengan air..eh jangan2 over sangat tu..cube korang renjis2 dengan air ape jadi ? haa..mcm tula kalau aku yg pegang..kertas orang lawa2 tapi kertas aku macam...lagi2 kalau dokumen penting2 tu better simpan dalam fail tak payah berangan nak pegang mcm tu je ^_^"


3. bile bawak kereta..penah terlepas stereng sebab tapak tangan berpeluh..bahaye tak ? bahayeeee...


4. bile nerves yang amat sangat..tapi time tu korang nak kene menulis ni mase terhad tapi tangan korang ni da mcm baru lepas basuh tangan..haa..bayangkan seksa tak..nak tak nak lap la kat baju..huh~


5. berangan konon nak pakai kain jenis yang mcm satin..ala kain plain yg licin tu kan..puas nak jage wey..kalau tengah berpeluh jangan la leka. haa..amik kau dpt la cop tapak tangan ko.


6. naek kete kalau nak datang peluhnye mule la letak tangan kat aircond nak kasi kering der...tu pun naseb2..tak boleh handle baru buat macam tu.


7. pegang handphone 1 hal jugak..da try pegang..x yah lame2 and sekali tengok kat skrin handphone..ok basah..


8. kalau buat assignment kan kene menaip..ok tu pun boleh jadi isu..keybord laptop pun bleh basah gak..hurmm...


9. bile pegi jejalan tu kekadang tu rase menyampah plak sebab kene bebaskan tangan ni..haa...alaa..macam si sape tu dalam cite "hantu kak limah balik rumah" dok pusing2 tangan tu..haha..tp aku tak la buat macam tu..lebih kurang je..=DD


10. nak jugak tangan selembut bayi..pakai losyen time dalam kelas jela ok sebab sejukkan.lepas keluar dari kelas..ok sabar jela.


ade jugak fanpage untuk hyperhidrosis..cume belum ramai fan je =)

tangan oh tangan..lalat pun suke tinggalkan kesan ^_^"









1 comment:

  1. artis heliza helmi pun ade masalah yang same...


    :)

    ReplyDelete