Saturday, 1 October 2011

Perlu bersyukur

Kadang-kadang kite lupe nak bersyukur...sentiasa mengeluh dengan ape yang kite ade sekarang ni. itu tak kene ini tak kene...itu tak bestla...itu membosankan la..eh memang macam2 la...erkk..ke aku sorang je yang macam tak bersyukur ^__^"

ye...memang kekadang tu aku lupe nak bersyukur yang aku dikurniakan parents yang begitu prihatin dengan diri aku. adik beradik aku tak la ramai mane..3 orang je..semuanye bunga =)) and aku anak sulung dari 3 orang adik beradik. ok i know i have a big responsibility...so kene la tunjukkan teladan yang baek..kan2..

kadang-kadang ade je kite tak puas hati dengan keputusan parents kite..betul tak ? mule la nak marahla nak merajukla..tapi bile difikirkan balik ape yang kite nak dieorang mesti tunaikan..walaupun kite selalu buat hal tapi dieorang still layan kite baek. tak ke korang rase bersalah ? ishh..aku pernah..rase bersalah sangat..=( sampai tekad dalam hati lepas ni tak mo la buat hal. 

paling lemah sekali kalau kene marah dengan ayah..touching terlebih aku..mayb sebab die jarang marah n bile die bersuara aku rase...rase...rase...sebak n mula la merajuk macam ape. hehe..kalau ibu tak pe...sebab hari2 kene berleter so dah lali..=DD  tapi bile si ayah ni terlalu caring..aku mule la tersentuh sebabnye kalau kene marah mesti aku rase huarggghhhh..geram2...tapi bile die begitu prihatin OMK ape aku dah buat ni..nak memberontak tak tetentu pasal plak bile kene marah. ok lepas ni tak mo dah buat hal macam tu..nak marah..marahla...den pokakkan telinga n kebalkan hati ni ^___^" "so bersyukurla sebab kamu dapat parents yang menyayangi kamu..bukan suke2 dieorang nak marah kamu tu.."

P/S : kalau bab2 jodoh ni aku tegas sikit...hehe..x boleh rela2 nak suh dieorang tentukan..biala aku yang buat pilihan ^^

merekala segala2 nye =)


No comments:

Post a Comment