Thursday, 24 November 2011

Senyum tak perlu kata apa-apa ;)

Alahai...seronok yang tak terkata "senyum tak perlu kata apa2" ^___^ hari yang ditunggu sampai jugak tapi macam biasala benda yang seronok ni memang cepat je berlalu..kan..kan..Nak tunggu sampai tu rase macam bertahun2 tapi bile dah together rase macam baru je beberapa saat jumpe. lalala...~ =)


Perkara yang pasti dibuat ape lagi karokkkkk..ye karok sampai dah xde suara dari sejam jadi dua jam..hoho...memey la kan..tak pe2 janji puas even suara tak le sesedap mane..lantak laaa...haha..bukan nyanyi kat depan orang ramai pun. kasi hentam saje la...^__^" yang sudi dengar tu terima kasih la yek sebab still suke dengar i nyanyi. haha...=DD


Hari ni dapat pujian dari si 'dia'...fuh tak terkira dengan jari tangan n kaki...berbakul2 dah rasenye...sape la yang rasa tak malu bile dipuji..puas mengontrol rasa malunye tu yek..hehe..pape pun tengs dengan pujian u tu yek..belum pernah ade orang puji lebih dari satu kali dalam sehari..=D


Owh yek...tenkiu so much dengan segala "pembelanjaan" u tu and tenkiu sebab sudi datang dari jauh...^_^


i got new pump shoes ;)


p/s: walau macam mane bentuk, rupe, harga and jenama sesuatu barang tu bile kite terima dari someone yang "special" benda tu automatik akan menjadi lebih berharga...~  pada saye tak perlu mahal2..ape yang penting keihklasan ;)

Wednesday, 23 November 2011

Saturday, 19 November 2011

Miracle

Keajaiban pasti akan berlaku cume kite je yang tak perasan...Tak tau nak cakap macam mane but juz want to says tenkiu so much sebab kembali semula...

Pernah terfikir mustahilnya sesuatu tu nak berlaku tapi ternyata aku silap...silap mengandaikan yang keajaiban tu takkan berlaku...bile dah terjadi seolah2 rase macam mimpi plak...sejauh mane tu aku tak pastila yang penting aku dah mencuba dan buat yang terbaik.

"Pengorbanan or kebodohan" bak kate mat luthfi..kenal? heee~ kenalkan..pada aku ape yang aku buat ni bukan satu benda bodoh walaupun dari mate kasar benda tu nampak tersangatla sia-sia...satu hari nanti aku tau pasti ade orang nak mengata, mengeji, menyumpah, mentertawakan or sekutu dengannye aku langsung tak kesah sebab ni hidup aku..bukan hidup korang so better jage diri masing2 n uruskan hal masing2...takut terkena pade batang hidung sendiri tak pun dekat anak2 korang, tak pun dekat sedara mara, tak pun kene pade adik beradik ko. betul tak ? 

Ape-ape yang berlaku bersebab kalau tak pasti takkan jadi macam tu..tanpe punca takkan ade sebabnye...ingat kalau baek perangai seseorang tu baekla yang die dapat, kalau buruk perangainye jangan salahkan orang laen kalau satu hari nanti die dikecewakan...

Mungkinkah satu hari nanti ape yang aku tunggu ni menjadi realiti? Kalau dah jodoh tak ke mane kan..=) 


Friday, 18 November 2011

Keinginan VS Kemampuan

Ade yang terbaca entry ni tak klik "Keinginan" ... ade 2 benda yang aku nak 1 dah dapat lagi 1 masih berada di alam fantasi..hee...wallet merah dah dapat tinggal kamera je belom..agak2 bile la boleh dapat yek..

Sony nex C3 kamera yang dah lame aku idamkan...Masalah..masalah n masalah...masalah pade harga je...sebagai student kalau nak mengeluarkan duit beribu riban ni rase macam sesak nafas je. hehe...adoi..mahal la plak harganye...even kecik dari DSLR tapi harganye besar lebih kurang DSLR...haih..

Sebab utama yang menggila nak kamera ni sebab...MERAH weyy...tu yang rase excited lebih nak beli..sanggup ni simpan duit nak beli kamera tu. kalau dapat memang puas hati dah...kate ibu sabar..nanti dapatla tu..."nanti" ? bile...? aku ni memang tak penyabar orangnye...^__^" banyak kali dok usha2..kalau usha orang ni aku rase dah dapat dah..haha =DD

COMING SOON...maybe 2011 maybe 2012 maybe 2013...hee ~ banyak sangat maybe..tengok jela nanti

SONY NEX C3  =) 

Wednesday, 16 November 2011

Finally !

Lalalalala ~ Bukan men seronok yek bunyinye tu. hee..of coz la sebab ape yang ditunggu sebelum ni dah dapat. Weee ~ ^__^


Ade bace enrty ni "2 weeks" ? barang yang aku nak beli bertukar menjadi hadiah =) Baru sampai petang tadi...tersenyum lebar je ^___^ Ape benda alah la tu yek sampai 2 minggu nak kene tunggu..hehe..ala..bukan kereta or jet peribadi pun barang tu juz wallet wane merah je der..haih..lame den menunggu tau..penantian tu satu penyeksaan tapi takkan rase terseksa kalau berbaloi =)


TENKIU so much .... =)


Tuesday, 8 November 2011

Alahai adikku ;)

Salam aidiladha...


Rasenye masih tak terlambat kot nak ucapkan...hee~ Seminggu cuti rase macam sekejap je if banyak benda yang kite nak buat tapi terasa lame kalau tak tau nak buat ape or buat benda yang same je..


Macam biase la kalau dah balik rumah ni tugas sebagai kakak mithali pun bermule la..hehe..kalau bahase yang macam tak bes didengari 'bibik'..huish..bibik tu len...tugas seorang kakak ni len..jage adik2 kan..adik2? macam banyak sangat plak ^_^" 


Kalau time kat kampus bolehla nak melaramkan..belit sane belit sini pakai baju macam ni pakai baju macam tu tapi kalau da kat rumah oppsss...sory la der maleh nak pakai bagai macam tu..simple sudah sebab tak sempat kot nak kenyit2 mate ke nak usha2 orang ke..haha (gatai) jalan bawak adik memang macam tu gayenye...shopping pun tak puas...tapi ok gak la..bile barang tak dapat beli so selamat la duit kan..hehe =DD


Walaupun saye garang sara tetap cakap "SAYANG AYON" =)

Wednesday, 2 November 2011

HUJAN OH HUJAN

Hujan oh hujan kenapa engkau turun..bla bla bla...
Hujan yang turun bagaikan mutiara...bla bla bla...


Nak cite pasal hujan je...hee...hujan itu rahmat..iye..so janganla nak merungut-rungut sangat bile hujan yek..bersyukur sikit..heee ~ (dan2 la kan macam la tak de merungut)...huish..bukan nak merungut juz nak meluahkan je..tak dela sejak akhir2 ni kan asyik hujan je so kat sini nak cite yang sebenarnye pump shoes aku hampir2 nak jahanam dah sebab basah...=((


Kalau macam ni la gayenye memang nak cari satu kasut KHAS untuk hari hujan..yela sayangla kan pump shoes yang boleh pakai lame sekejap je dah nak hancus sebab asyik basah je. grrr~


HAAA...BOLEH TAK TIME HUJAN NAK PAKAI KASUT MACAM NI ^__^"


size kasut : 6 


p/s: kepada dermawan diluar sane kalau terasa macam bermurah hati nak sponsor kasut boot macam di atas jangan segan2 PM saye yek..TQ ~ HAHAHA ...