Wednesday, 8 August 2012


Hari ini genap dua tahun kami mengenali antara satu sama lain. Walaupun banyak halangan dan rintangan alhamdulillah hubungan kami masih dalam keadaan baik. Bersyukur kerana dipertemukan dengan dia walaupun masa yang tak begitu sesuai tapi mungkin semua ini ada hikmahnye. Apa yang kami boleh buat hanya mendoakan semoga hubungan kami berkekalan. Andai kami ada jodoh insyaAllah dengan izin allah kami akan bersama. Amin..tengs to en.zaf sebab masih dengan saya sehingga hari ini. ILU so much ;)

Wednesday, 27 June 2012

Air Papan Mersing

Baru-baru ni aku n family pegi bercuti dekat air papan mersing. Lame dah aku tak pergi pantai2 ni. Sampai je sane first sekali memang kena amik gambar la kan. Wajib! hehe..actually pergi sana pun sebab ada family day kalau pergi saje2 tak kot...Tak silap aku 15 keluarga kot yang pergi..ke 11..lebih kurang macam tula. gerak ramai2 dari parit sulong. memang syiok...=)

Sebelum gerak
me n syira
sara pun nak lompat gak
sebelah petang..

bapak den pun join sekali =.=
Sebelah malam...

dinner makan ulam je..tuuu..
Second day
oren sedunia ^^
kata syira style aku mcm nak amik gamba pasport..ggrrr ~

join sukan jugak..haha
dapat no 3 je..ok la tu kan ;)
Time sukan la aku rasa kelakar sangat2..lagi2 acara tarik upih. yang kelakarnye dok tengok gelagat mak ayah kite kan. macam2 aksi ada =.=' Gambarnye tak berkesempatan nak uplod. so setakat apa yang ada je la..

Last..before balik sempat jugakla singgah beli keropok lekor..


Bulan 10 ni ada lagi family day. wee..harap2 dapat join le =))



Saturday, 9 June 2012

Rooftop Prince

Rasanya dah lama aku tinggalkan minat melayan cite korea ni. Bukan apa kalau dah stat tengok memang le ketagih sampaikan keja pun terbengkalai.  Minggu lepas entah macam mana boleh plak terbaca komen pasal cite 'Rooftop Prince' ni. Katanya citenya best, funny and romantik le. i suka yang romantik2 ni. hee~ Yeahh..memang best lepas satu episod nak tengok lagi episod seterusnya sampaikan dari pagi hinggala ke malam duduk mengadap cite tu =.="

Nama pun fantasikan memang takkan terjadi la kat dunia ni melainkan korang berlakon macam dieorang berlakon tuu..tetiba putera jatuh terus dalam rumah korangkan..tak yah mimpi putera nak datang macam tu. huhu..kali ni dalam cite ni promote samsung note plak. terasa macam jatuh cinta dengan note plak. haih..sume ni pengaruh..ish2..dah la harga beriban2..memang tak dapek den nak tolongnye..tapi try gak kenen2 kat ayah dia cakap tunggu aku balik =.= hoho..

Eh2..korang tengokla nnt cite ni nanti besssss...haha


Lelaki yang suka minum air vitagen itu sangat chumellll...errkk ~


P/S: Kalau rasa membazir je nak beli cd kat luar tu korang boleh tengok kat sini je http://www.kimchidramas.net

Tuesday, 5 June 2012

You & Me

Weeeee..akhirnya jumpa gak patung ni. Tak sia-sia la malam ni meronda kat Setia Alam City Mall. Masuk satu kedai ni memang rambang mata dengan barang-barangnye. Unik, comel, antik, bla..bla..bla..Ingat berpuluh-puluh hingit patung ni seb bek murah je. Mampu jugak la beli walaupun duit dah nipiskan. Kalau jalan-jalan ni orang yang nun jauh kat sana memang tak dilupakan. Tersenyum lebar bile dah jumpa tak fikir apa dah terus beli. hehe~

1 untuk awak 1 untuk saya ;)

Monday, 4 June 2012

Only RM5

Ok..blog aku dah bertukar warna! Dari merah membara terus jadi gugurl la plak. hehe..Dah lama pasang niat nak tukar angin. Boring jugak kalau tengok benda yang sama je so nak tukar la kelainan sikitkan. Bab2 nak edit blog ni aku memang zero. So aku upah someone untuk edit2 apa yang patut.  Lama jugak usha2 kot2 dapat harga yang murah, al maklumla sekarang ni tengah keringkan. ^__^" ~ Tak sangka plak ada promosi tempahan edit blog only RM5..Harga yang sangat2 murah ni aku ternampak dekat blog cik adik manis kita ni Mish Apple..ye semanis epal kan. huhu..

Tenkiu kat Mish Apple sebab berjaya siapkan blog saya tak sampai setengah hari pun. Kalau ada promosi lagi jangan lupa inform k. hehe...so kalau korang2 berminat cepat2 la email kat Mish Apple sementara promosi masih ada ;)

Klik link ni

Promosi:Tempahan edit blog RM5 (termasuk header doodle dan banner)


Thursday, 24 May 2012

Tony Tint

Sebelum ni tercari-cari jugakla lips yang kalau kite pakai tak la rasa melekit kat bibir tu. Tony tint salah satu produk yang memang bes la. Dah lama orang tau cuma aku je baru nak tau pasal tony tint ni T__T". Harganye berpatutan jugak. Ada size kecil and besar. Terpulang kat korang la nak beli yang mana. Tony tint ni juz ada dua warna je cherry and red apple. Aku pilih red apple ;) Mana nak dapat dengan harga yang berpatutan? Korang klik sini FB amoi heaxa..selamat membeli belah ^^


untuk testing so aku beli yang kecik dulu. comel je botolnye..=)
Picture from goole



Tuesday, 15 May 2012

F.R.I.D.A.Y: Hang Out

Masa yang dah berlalu tak boleh diputarkan balik. So hanya sekeping gambar boleh mengabdikan kenangan2 yang terindah. Kenapa semacam je ayat aku ni? T_T" #maafkekeringanidea...nampak member bawak kamera tersenyum lebar. Yes..boleh posing nanti =p Last week habiskan masa dengan karok n tengok wayang je..Konon untuk releasekan tension. eh..biasalah kalau student ni tu je alasannye ye dok..huu~






Red Box Sunway
Big Nose (Suk Jin Oppa) ^^
Kopi Dangdut satuuuuu! =.="
ni bukan Pororo tau . heee






maafkan kami. kami tak pandai posing. Tak tau nak buat gaya apa T_T"

Haish..terasa macam nak karok lagi je..hikhik

Tuesday, 8 May 2012

Forum Online Shopping: Trend or Necessity

Forum? Kelas batal sebab kena pergi forum memang hepy. Siapa yang tak sukakan. Hikhik..Hari ni my fren ada buat event so pergila untuk support dieorang, sem depan turn kami plak. Forum hari ni boleh tahan seronok sebab cerita pasal online shoppingkan ;) Ce teka siapa datang..jeng..jeng..jeng..Jemputan hari ni TV9 personaliti siapa lagikan mestila Farah Adeeba. Cantik beb..slim je. huhu..bukan dia je, Blooger CalaQisya pun ada datang jugak, Cik Farah Ilyana ;) Dua2 superb!


Lepas dengar forum pagi tadi rasa makin bertambah minat plak dalam dunia bisnes. Seronok sebenarnya..memandangkan sekarang masih belajar so aku juz belaja sikit2 la pasal dunia bisnes. Walaupun bisnes aku kecil-kecilan at least aku ada pengalaman. InsyaAllah kalau ada rezeki habis belaja boleh buat bisnes sendirikan.  Banyak lagi yang aku tak tahu. Nak starting tu memang banyak dugaan..yep..memang aku dah rasa tapi tula salah satu cabaran. Bukan senang nak senang tau ^_^ Banyak info yang aku dapat tadi so boleh dijadikan sebagai guideline satu hari nanti =)

No bertuah..tapi tak bertuah plak hari ni. sigh ~
Muka tanpa makeup..rasa serabai gile. Its ok nama pun dalam rawatan so kena la berkorban.  GGgrr.."beauty is pain"
"Berdua lebih baik dari bertiga"
Sekian...<3

Saturday, 14 April 2012

Celebrate Besday Izs: Rasta TTDI Damansara

Lakar-lakar jugak kekadang kalau nak buat suprise untuk kawan2 ni. Yang lagi kelakar kalau kite plak yang hampir2 nak disuprisekan. Huish..macam2 teknik le kiteorang buat biar ape yang diplanning tu menjadi. Kami ni mane la mahir benda2 macam ni. huhu~

Hepy besday too izs my classmate merangkap "tuuttt" my   roomate..oopss..hikhik..jangan lupe bulan sept (eeiii..xtau malu betoi =p

Okies..ni la besday boynye 
yana,shah,izs,zila n me

pandainye saya tangkap pic ni..suh nganga x mo. malu deh my roomate aku ni =D
akak diva kite minum air ber'gaya' sungguh ^^


Friday, 16 March 2012

Yang mana satu menjadi pilihan hati T_T"

Nak berangan2 dulu boleh tapi make sure effort tu ade barulah boleh dapat. Bila orang dah cabar so kena la sahut cabaran tu. Yang penting yakin boleh. InsyaAllah. Perjanjian dua benda je tapi rasa nak up sikit kasi 3 pilihan sebab harga pun lebih kurang je kot ^^" (demanddahni) GggGGrrr..





Banyak lagi masa so berusaha, berusaha dan berusaha..Sem ni je wey !

Wednesday, 14 March 2012

Besday Aqish

Hepy Besday to Aqish ;)


Tengs to izs sebab sudi ajak untuk memeriahkan lagi besday aqish. Seb bek lepas dari guard walaupun bernanah telinga ni kena membebel (untung le kami nak balik even lewat sikit ^^")

melaram sekejap wif yana a.k.a minachi
Dah macam besday sendiri plak =p
tuan punye kek pinjam kek yek nak bergambar. hikhik
buat suprise nyorok kat area toilet ^^"
Tukang karut
Minachi tengah cover line
tengah tunggu besday girl
Mane plak besday girlnye? sebelah abe baju putih tu yek =)


wif datin Mony ;)

WANTED !!