Tuesday, 17 January 2012

T.E.N.K.I.U

Teman di kala susah memang susah nak cari. Kalau ade pun boleh di bilang dengan jari jemari ku ini. cewaahh..hehe..stat dah..

Bile dah berjumpe dengan orang yang sanggup susah bersama kite, terasa syukur sangat2.  Diala teman, diala sahabat, diala kawan, diala si jantung hati =)) Mengeluarkan kata-kata or janji tu memang senang. "saya sanggup hidup susah dengan awak" "saya janji saya akan terima awak seadanye" Selalu la dengar kata-kata macam tu tapi tak tau sejauh mane kebenarannye kan.

Mungkin ade hikmah disebalik dugaan sepanjang exam ni. Tup2 boleh plak aku jatuh sakit and masa nila nak menguji kebenaran tu. Kebenaran ape? alaa..baru sebut yang kat atas tadi tu. Time ni la baru kite tau macam manela dengan pasangan kite yang kite memang dah pilih untuk kongsi suka dan duka. Sanggup ke dia berada disisi kite bile kite susah or sakit? Sanggup ke die terima kite seadanya? 

Perempuan ni mudah tersentuh hatinye..lagi2 kalau pasangan die caring gegile..haih..hati manela yang tak cairkan bile time sakit2 orang yang kite sayang tula selalu amik berat pasal kite. Bile sakit ni jujur la memang terasa nak perhatian yang lebih n kekadang tu cepat sangat sensitif. lagi2 kalau pasangan kite puji orang len mule la terasa diri ni begitu kerdil even die juz nak bergurau. yela tengah sakitkan so minda pun sakitla..fikir yang negatif je..huhu..tapi tak pe kekadang tu terhibur jugak dengan gurauannye.
"Mr.Zaf...tengs sesangat sebab awak sentiase berada disisi saye mase saye sakit. Walaupun masih belum sembuh tapi saye nak jugak say tenkiu so much sebab awak dah banyak bersusah kerane saye. Saye tau semua yang awak buat ni dengan hati yang rela n bukan dengan terpakse. Bile tau saye sakit teruk je awak terus on the spot datang tapi nak buat macam mane tak de rezeki n macam2 halangan yang ade. Its ok..ade hikmah semuanye tu. Ape yang penting awak selamat..Kesungguhan awak terhadap saye membuatkan saye makin jatuh hati dekat awak..Ternyata awak betul2 serius dengan saye. Saye berpuas hati dengan performance awak =))"

2 comments:

  1. ayat yang last tu tak boleh tahan baca., uhukk²., hahaha..

    ReplyDelete
  2. yang mane? pasal performance? tahan jela..haha..^_^"

    ReplyDelete