Thursday, 9 February 2012

My New Necklace ;)

Tenkiu so much to Zaf coz support rantai ni. very nice! i like it ;) Dah lame berangan2kan nak rantai name sendiri and finally i got it ! 


Rambang mate nak pilih designnye sebab banyak yang cantik2..0_O.  So sape2 yang teringin or tercari2 kat mane la nak buat rantai macam ni korang bukak FB ni "Dasilver Custom Necklace" ^^

Wednesday, 1 February 2012

Gigi Oh Gigi

Semua orang nak gigi die cantikkan. Time sakit je barula teringat nak pegi jumpe doktor kalau tak jangan harapla kan. Nanti barula timbul kesedaran nak jage gigi elok-elok la ^_^" Bile dah sihat hilang semua kesedaran tu. Huhu...

Bukannye tak nak check gigi tapi entahla automatik bile dah ade kat klinik gigi tu tetibe je jadi neves semacam. Perasaan takut tu bukan men lagi...^^ 

So bile cuti sem ni sementara ade mase terluang baek pergi jumpe doktor gigi walaupun gigi tak sakit. Alhamdulillah doktor kate gigi aku ok tak de masalah juz kena cuci jela. Ingat tak sakit tapi...^^" (bes)

Sayangila Gigi kite =.=

Tips penjagaan gigi
1. Berus gigi dengan ubat gigi berflorida sekurang-kurangnya dua kali sehari  
Kebanyakan doktor gigi mengesyorkan penggunaan berus gigi lembut untuk menjaga gusi   dan enamel. Jangan lupa untuk membersihkan lidahkerana ia membantu menghilangkan bakteria yang boleh menjadi faktor nafas berbau (halitosis).

2. Memflos sekerap mungkin 
Memflos juga sama pentingnya dan ia perlu dilakukan dengan teknik yang betul. 

3. Berkumur dengan pembasuh mulut setiap hari 
Doktor gigi mengesyorkan penggunaan pembasuh mulut tidak beralkoholkerana ia kurang mendatangkan kerengsaan kepada tekak dan tisu lembut dalam mulut.

4. Kunjungi doktor gigi sekurang-kurangnya enam bulan sekali 
Berjumpa doktor gigi secara kerap adalah penting untuk menghilangkan plak dan mengenal pasti kaviti dan masalah kesihatan oral lain. 

Sumber: Miecyber's Blog